Şahin: Okulların boykot edilmesi yanlış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2010 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Şahin BDP'nin Güneydoğu'da eğitim kurumlarına yönelik bir haftalık boykot çağrısına ilişkin, ''Böyle bir boykotu ve eylemi son derece yanlış olarak değerlendiriyorum? dedi.

Dünya Halter Şampiyonası'nın açılış törenine katılmak için Antalya'ya gelen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Havalimanı çıkışında gazetecilerin BDP'nin eğitim kurumlarına yönelik boykot çağrısına ilişkin sorularını yanıtladı.

Böyle bir boykotu ve eylemi son derece yanlış bulduğunu, bu çağrı ve boykotun kimseye faydası olmayacağını vurgulayan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğitim boykotunun kime ne faydası olacak? Çocuklarımız, bir hafta 10 gün, ne kadar süreyse eğitimden uzak kaldıklarında, bundan onur duyacak, bundan sevinç duyacak bir kişi olabilir mi, sorumlu bir kişi olabilir mi? Özellikle bir siyasi parti, bu ülkenin çocuklarının belirli bir süre eğitimden uzak kalmasını nasıl kabullenebilir, nasıl bunu bir parti programı ve çalışması olarak düşünebilir?

Gerçekten büyük üzüntü duyuyorum. Sağduyu sahibi velilerin, çocukların eğitimine önem veren velilerin bu boykota uymamalarını diliyorum. Uymayacaklarını temenni ediyorum. Çocuklar üzerinden lütfen böyle bir siyaset yapmayalım.''

Şahin, bir siyasi partinin ortaya attığı böyle bir boykot çağrısı için TBMM'nin yapacağı işlem olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, Türkiye'de çocukları kullanan örgütler bulunduğunu ve çocuklara taş attırıldığını belirterek, şöyle devam etti:

''Eğitim çağındaki bu yavrularımızı siyasi amaçlarına alet edenler oldu ama bir de çocukların eğitimine yönelik bir düşüncenin eyleme dönüşecek olması son derecece üzüntü vericidir. Bu çağda böyle bir düşüncenin, kafa yapısının bulunuyor olmasını büyük bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum.''

BDP'ye, TBMM nezdinde disiplin yönünden bir işlem yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya da Şahin, ''Yetkili makamlar, bu eylemi mevcut yasalarımızı ihlal olarak değerlendirirse gerekeni yaparlar. Bu benim işim değil ama son derece üzüntü verici. Ben hiçbir aklı başında vatandaşın bunu onaylayacağı kanaatinde değilim'' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber