Diyarbakır'daki okulların su sorunu çözüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2010 18:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, borçlarından dolayı suları kesik olan 116 okulun sularının yarın sabah açılacağını bildirdi.

Baydemir, Diyarbakır'daki okulların sularının kesilmesi ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, bu uygulamanın nedeninin bir iki aylık su faturalarının tahsil edilmemesinden kaynaklı olmadığını belirtti.

Bu sorunun neredeyse son 7-8 yılın birikmiş sorun olduğunu anlatan Baydemir, okulların su borçlarının 19 milyon 442 bin 888 lirayı bulduğunu, yıllardır su borcunu ödemeyen ve su borcunu ödememeyi neredeyse bir idari işlem haline dönüştüren bir tavırla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Söz konusu 19 milyon lirayı tahsil ettikleri takdirde Diyarbakır'a bağlı bir köyde su sorunu olmayacağını vurgulayan Baydemir, şöyle dedi:

''Bu bir uyarıydı, hükümete ve özellikle de Milli Eğitim Bakanlığına. Yarın sabahtan itibaren okullarımızın sularını bırakıyoruz. Ama açık söylüyorum bu bizim açımızdan henüz çözülmüş bir sorun değil. Bu alacağın tahsili konusunda asla vazgeçmiyoruz. Bir açık kapı bırakıyoruz, tekrar bir uzlaşma, bir zemin hazırlıyoruz. Gerekirse hemen bu akşam atlarım Ankara'ya giderim. Amacım sorunu çözmektir, kavga etmek değildir. Gücünüz kaç takside yetiyorsa öyle yapalım ama, her ay düzenli ödensin ki ben de halkıma hizmet yapabileyim. Ödenmezse başka cihetlere gideceğiz. Eğer ben doğru yönetemezsem bu parayı tahsil edemezsem, her şeyden ve herkesten önce bakanlığın kendisi ve hükümet beni eleştirecektir.

Diyarbakır'da su alacakları konusunda sıkıntı yaşamış olduğu tek resmi kurum milli eğitimdir, kısmen üniversitedir. Başka hiçbir resmi kurumla bir sıkıntımız yoktur. 106 aydır tek kuruş ödemeyen okullar var.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber