KPSS soru kitapçığını basan matbaa da mercek altında

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Eylül 2010 09:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

KPSS iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında ÖSYM'nin yanı sıra soruların basıldığı matbaa da mercek altına alındı. ÖSYM'nin dinlenme ihtimaline karşılık 'böcek' araması yapan polis ekiplerinin, sınav komisyonu ile ağ bağlantısı olan yaklaşık 80 bilgisayarın kopyasını aldığı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'ın Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki kopya iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma derinleşiyor. ÖSYM'de önceki gün başlatılan ikinci arama sürerken Sakınan'ın soruların basıldığı matbaayı da mercek altına aldığı öğrenildi. Savcının, soruların matbaa aşamasında sızma ihtimalini de değerlendirdiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre soruşturmayı yürüten savcı, teknik inceleme amacıyla üçlü bir ekip oluşturdu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Bilişim Polisi, TÜBİTAK ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan oluşan ekip dün de ÖSYM'de incelemelerde bulundu. Savcı Sakınan, sınav komisyonunun kullandığı bilgisayarla ağ bağlantısı olan tüm bilgisayarların kopyasının alınması talimatı verdi. Kopyası alınan bilgisayar sayısının 80'i bulduğu öğrenildi. 80 bilgisayarın, sınav komisyonunun bilgisayarı ile bağlantılı olmasının güvenlik zafiyeti olduğu vurgulanırken, kopyası alınan bilgisayarların TÜBİTAK uzmanlarınca incelendiği belirtildi. Savcının ÖSYM binasında yaptığı inceleme 18.00 sıralarında tamamlandı. Binadan önce ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ardından da savcı ayrıldı. İncelemeye bugün devam edileceği öğrenildi.

Soruların Isparta'da ikamet eden Baki S. adlı kişinin e-posta adresine gönderildiğini ortaya çıkaran Türk Eğitim-Sen hakkında da inceleme yapılabileceği kaydediliyor. Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk'un soruların ham halinin hangi yollardan kendisine ulaştığını açıklamadığına dikkat çekiliyor. Bu arada sınav komisyonu üyeleri ile soruları gönderdiği öne sürülen Berat K. ve soruları aldığı iddia edilen Baki S.'nin cep telefonu ile yaptığı görüşmelerin detaylarını içeren HTS raporlarının da çıktığı öğrenildi. Şüphelilerin telefon görüşmelerinden kimlerle bağlantılı oldukları araştırılıyor.

Öte yandan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, dün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile görüştü. Ünal Yarımağan'ın YÖK binasına geldiği saatlerde Savcı Şadan Sakınan da bilişim uzmanlarıyla birlikte YÖK'te bulunuyordu. YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak ile görüşen Sakınan, saat 14.10 sularında binadan ayrıldı. ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber