Gelirler Genel Müdürlüğünden Açıklama

Sitemizde daha önce "Maliye'de 6.405 Kadro İptal Ediliyor" başlığı altında yayımladığımız haberde Maliye Bakanlığında bazı kadroların iptal edileceğini belirtmiştik. Maliye çalışanlarından gelen tepkiler üzerine Gelirler Genel Müdürü Osman ARIOĞLU imzasıyla bir açıklama yayımlanmıştır. Bu açıklamada, tasarının Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bilgisi dahilinde önergeler verilerek değişilik yapılacağı belirtilmiştir. Açıklamanın tam metni için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 10 Mart 2005 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sevgili Meslektaşlarım;

Gelir İdaresinin yeniden yapılanmasına ilişkin Kanun Tasarısı TBMM ne gönderilmiş bulunmaktadır. Tasarının mevcut halinde bazı eksiklikler bulunduğu malumumuzdur. Bunların Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi aşamasında düzeltilmesi için sayın Bakanımızın bilgisi dahilinde gerekli önergeleri hazırlamış bulunuyoruz.

Şu ana kadar bilgimiz dahilinde olan başlıca eksiklikler ve önerge hazırladığımız başlıca konular:

1- Müdür yardımcısı ve şef kadrolarının yeniden ihdası,
2- Denetmenlikten geçen ve kamuda görev yapanların yeterlik sorunu,
3- Grup Başkanlığı ve Grup Müdürlüğü? Kadrolarına atamalarda Vergi Dairesi Müdürü, Gelir Müdürü, Takdir Komisyonu Başkanı, Devlet Gelir Uzmanlarının da ilave edilmesi,

Öte yandan şu an için Tasarı ile yukarıda belirtilen konular dışında her hangi bir personelimizin veya personel grubumuzun kadrolarının iptali veya azaltılması gibi bir durum söz konusu değildir. Yapılan sadece fiili kadro durumumuza göre bazı ihtiyaç fazlası ve fiilen boş olan kadroların iptalinden ibarettir. Bir başka deyimle fiilen dolu kadromuzda bulanan tüm çalışanlarımızın hakları korunmaktadır.

Genel Müdürünüz olarak tüm gelir idaresi çalışanlarının haklı taleplerinde bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada yanınızda olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Meseleleri Maliye Bakanlığı personelinin ve yöneticilerinin vakar ve ağır başlılığı ile görev anlayışına uygun olarak çözme yolunu denemeliyiz. Bugüne kadar çalışanlarımızın gerek talepte bulunan temsilcileri, gerekse bizzat kendileri ile ben ve çalışma arkadaşlarım sürekli diyalog içerisinde olduk. Bundan sonra da aynı anlayışla devam etme kararlığı içerisindeyiz.

Bu nedenle hiçbir çalışanımızın telaşla, panikle hareket etmemesi, bu konularda doğal olarak yapılabilecek tahriklere kapılmamaları, sorunları öncelikle kendi üst yöneticilerine gitmek suretiyle çözme yoluna gitmeleri konusunu önemle rica ediyorum.

Hepinize sevgilerimi sunar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Osman ARIOĞLU
Gelirler Genel Müdürü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber