TCDD, dünya sahnesinde yerini almaya başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2010 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türkiye;nin demiryollarının dünya sahnesinde yerini almaya başladığını söyledi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen "InnoTrans 2010" Fuarı çerçevesinde bir panele katılan Karaman, panelden sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, İnnoTrans 2010 Fuarı'nın dünyanın en önemli demiryolları fuarı olduğunu, burada panelde bir konuşma yapması için davet edildiğini belirterek, "Türkiye demiryolları dünya sahnesinde yerini almaya başladı" dedi.

Bu konuda Türkiye'deki gelişmelerin, Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere üç kıtayı birden etkilediğini ifade eden Karaman, bundan dolayı Türkiye'deki gelişmelerin dikkatle takip edildiğini kaydetti.

Türkiye'nin, Avrupa'dan Asya'ya, Asya'dan Avrupa'ya, Ortadoğu'dan Avrupa'ya ve Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya geçiş noktası olduğunu ifade eden Karaman, ''Demiryolları açısından dar boğazlar var. Dar boğazların en önemlisi Marmaray boğaz tüp geçidi. Bu, Avrupa ve Asya için önemli bir yol. Şu ana kadar hiç bir yolcu treni Avrupa'dan Asya'ya geçemedi. İlk defa bu boğaz tüp geçidi olunca geçecek. Çin'den Londra'ya kadar kesintisiz demiryolu ağı sadece Türkiye'deki gelişmeler bittiğinde olur'' şeklinde konuştu.

Karaman, Türkiye'de hızlı tren ağları yaptıklarını ve hızlı trenin işlemeye başladığını belirterek, hızlı trenlerle Türkiye'de şehirleri birbirine birleştireceklerini kaydetti.

Hicaz demiryolunun da hızla yapılması gerektiğini belirten Karaman, finans kaynağı açısından hükümetin büyük desteği olduğunu, ilk defa bu yıl Türkiye'de demiryollarına karayollarından daha fazla ödenek ayrıldığını ifade etti.

''Yüksek hızlı tren projeleri ülkelerin prestij projeleridir'' diyen Karaman, bir ülkede hızlı tren ve trenler iyi çalışıyorsa, bunun, ülkenin gelişmişliğini gösterdiğini belirtti.

Yüklerin daha hızlı taşınması için demir yollarının geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Karaman, trenlerin temiz enerjiyi kullandığı ve kimseye zararı olmadığını, bu açıdan da çevre zarar vermediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber