Hastasını kovan doktora soruşturma

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2010 12:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sakarya'da bir doktor, bel fıtığı sebebiyle felç riski taşıyan hastasını ameliyat edeceği gün, hastaneden kovdu. Hasta yakınının, ameliyat öncesi 'Hastanın sancıları iyice arttı, gelip bir bakabilir misiniz' şeklindeki talebine kızan doktor, hastanın ayağına çağrıldığı gerekçesiyle ameliyattan vazgeçti.

Hemen başka bir hastaneye kaldırılan hasta 2 saat sonra acilen ameliyata alındı. Sağlık İl Müdürlüğü doktor hakkında soruşturma başlattı.

Rahatsızlığı iyice artan ve acil ameliyat olmazsa felç riski taşıyan Adalet Avcı (35), 15 Eylül'de bir devlet hastanesi olan Toyotasa Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne başvurdu. Burada Beyin cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Murat Günal tarafından muayene edilen Avcı'nın, fıtığının patladığı ve sinirlere yapıştığı belirlendi. Avcı, acil olarak hemen ertesi gün 16 Eylül'de ameliyata çağrıldı. Avcı'ya, o gün aç gelmesi ve tahlillerden sonra gün içinde müsait bir zamanda ameliyata alınacağı söylendi. Bu tarihte saat 09.00'da hastaneye yatış yapması istenen Avcı, dayanılmaz ağrıları sebebiyle hastaneye 07.00'de gitti.

Adalet Avcı, hastaneye gelmeden önceki gece kalp ritimlerinin bozulduğunu, tansiyonunun çıktığını, ateşinin yükseldiğini, ayağının tamamen tutmaz hale geldiğini, gece sabaha kadar bağırdığını belirterek, bu sebeple hastaneye erken gelmek zorunda kaldıklarını söyledi. Bütün acılarına rağmen kendisine hiçbir müdahalede bulunulmadığını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Eşim, benim bu dayanılmaz ağrılarımı görünce hemşireye gitti. Çünkü kendimi ağrıdan yataktan atıyordum. O gün de Murat Bey nöbetçi imiş. Eşim de dayanılmaz ağrılarımı görünce servis hemşiresine gidip doktor bey buradaysa hastamıza bir bakabilir mi 'diye rica etmiş. Doktor geldi, eşime bağırıp hakaret ediyordu. 'Çabuk bunları atın. Ben böyle hasta kabul etmiyorum, böyle hasta istemiyorum. Çıkarın bunları dışarı. Ben böyle hastaya bakmam' diye bağırıp çağırdı. Hastaneyi ayağa kaldırdı. Bizi dinlemedi. Barut gibiydi, bir gün önceki beyefendi değildi. Arkasını döndü gitti. Hepimiz donduk hiçbir tepki veremedik."

Bu muamele karşısında çok üzüldüğünü, sinirlerinin bozularak ağlamaya başladığını dile getiren Avcı, bu muamelenin bir devlet hastanesinde bırakın hastaya yapılmasını, bir köpeğe dahi yapılamayacağını kaydetti. Doktordan şikayetçi olduklarını belirten Avcı, "Ben onu hak edecek hiçbir şey yapmadım. Tek suçum 9'da değil de 7'de gelmek. Eşimin, 'hastamıza bir bakar mısınız ' şeklinde ricası. O gün gelip özür dileseydi, hatasını telafi etseydi şikayetçi olmayacaktık. Hemen yakınlarımız hastaneye geldi. Beni bir özel hastaneye götürdüler ve 2 saat içinde ameliyata aldılar. Çünkü felç geçirme riskim vardı." diye konuştu.

Adalet Avcı'nın eşi Ali Avcı ise eşini, onca acı çekmesine rağmen ne hemşirenin ne de doktorun gelip bakmadığını söyledi. Çaresizce servisin kapısında beklerken doktorun yanına gelip 'Niye beni ayağına çağırıyorsun,' diye tepki gösterdiğini ifade eden Avcı, yaşananları şöyle anlattı:

"Ben de 'doktor bey ben sizi kendi ayağıma çağırmadım. 9'da bakacağınız hastayı getirdim. 'Kimmiş senin hastan' dedi. Ben de içeride yattığını, bir bakmasını istedim ve odayı elimle gösterdim. Doktor bana 'El kol hareketleri yapma' dedi. Ben de 'sadece hastamın içeride olduğunu tarif ediyorum' dedim. Bağıra bağıra içeri girdi, hastaya neren ağrıyor dahi sormadan, hastanın yatak ucundaki dosyasını alıp, salladı ve olduğu yere attı. Sonra bizi dışarı attı. Hastaneden kovdu. Almayın bunu içeriye dedi."

Doktor hakkında Sağlık Bakanlığı, Sağlık İl Müdürlüğü'ne şikayette bulunduğunu belirten Avcı, görevlilerin doktor hakkında soruşturma başlattıklarını söylediklerini sözlerine ekledi.

DOKTOR: HASTANIN HEKİMLİĞİNİ ÜSTLENMEK İSTEMEDİM

Dr. Murat Günal ise hastayı kovmadığını, yarın gelin ameliyat ederim diye bir şey söylemediğini savundu. Günal, "Onlara ben yarın aç karnına gelin tahlillerinizi yaparız dedim. Tahlillerden sonra da anestezi uzmanı görür, sonra ameliyat için gün verilir. Ben onlara yarın gelin ameliyat ederim demedim. Ameliyata hazırlayacağım dedim. Onlar da sabah gelmiş. Hastaneyi ayağa kaldırmışlar. O gece nöbetçiyim. Çok yoğun bir nöbetti. Cerrahi, karşılıklı güven işidir. Hasta da bana güvenecek ben de hastaya güveneceğim. Ben hastaya, 'Senin hekimliğini üstlenmiyorum' dedim. Konu bundan ibaret." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber