Sağlık Bakanlığı yardım ekibi Pakistan'a gitti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2010 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sel felaketine maruz kalan Pakistan'da kurulan iki sahra hastanesinde hizmet verecek Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UM-KE), bu ülkeye gitti.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, Atatürk Havalimanında, uzman ve pratisyen hekimler ile yardımcı sağlık personelinden oluşan 30 kişilik UM-KE ekibini Pakistan'a uğurlarken yaptığı konuşmada, Pakistan'ın büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

Çom, şunları kaydetti:

?Dost ve kardeş Pakistan halkının yaşadığı bu büyük felakette biz de ülke olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için onların yardımına koştuk. Pakistan'daki kardeşlerimize sağlık hizmetleri vermek amacıyla daha önce 47 kişilik bir sağlık ekibi göndermiştik, onların 32'si yarın Türkiye'ye dönecek. Bugün de 30 kişilik UM-KE sağlık ekibi Pakistan'a gidiyor. Arkadaşlarımızın hepsi gönüllü olarak bu hizmete talip oldu. Onlar yaklaşık bir ay orada görev yapıp ülkemize dönecek. Bu arkadaşlarımız ulvi bir hizmet vermek ve Türk bayrağını orada temsil etmek için gidiyor. Orada bu hizmeti başarıyla vereceklerine inanıyor, başarılar diliyorum.?

Sağlık Bakanlığı UM-KE ekibi, törenin ardından THY'nin tarifeli uçağıyla Karaçi'ye hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber