Öğrencilere kameralı takip

Haber Giriş : 11 Mart 2005 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Fatih Anadolu Teknik Lisesi'nde, öğrencilerin ve öğretmenlerin ders giriş ve çıkışlarını kontrol etmek ve okulun güvenliğini sağlamak amacıyla kamera sistemi kuruldu. 670 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda geçtiğimiz yıl yaşanan bisiklet hırsızlığının ardından kamera sistemi kurmaya karar verdiklerini belirten Fatih Anadolu Teknik Lisesi'nin 19 yıllık müdürü Mehmet Ala, "O hırsızlık olayında şüphelendiğimiz kişiyi yakaladık ve kendisine yaptığının gizli kameralarla görüntülendiğini söyledik. İlk başlarda yaptığını inkar eden şahıs, daha sonra suçunu itiraf etti. Aslında olay meydana geldiğinde okulda böyle bir sistemimiz yoktu. Olaydan sonra kamera sistemini kurmaya karar verdik" dedi.

Kamera görüntülerini odasındaki monitörden gün boyu izleyen Ala, yaklaşık 2 milyar liraya mal olan sistemin okulun elektronik bölümü öğretmenleri ve teknikerleri tarafından yapıldığını söyledi. Ala, "Okulda üçü koridorlarda, biri de bahçedeki bisiklet parkında olmak üzere 4 kameramız var. Bu kameralar sayesinde, hem öğretmen ve öğrencilerin derslere giriş ve çıkışlarını, koridorlardaki durumu kontrol ediyoruz, hem de hırsızlık olaylarına karşı okulumuzun güvenliğini sağlıyoruz" diye konuştu.

Kamera sistemi kurulduktan sonra okuldaki davranışlarına daha çok dikkat ettiklerini belirten öğrenciler ise, kameralar yüzünden doğal davranamadıklarını, ancak okulda disiplin sağladığını söylediler.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber