EĞİTEK'in hatalı soruları Meclis gündeminde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2010 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP'li İNCE EĞİTEK'i Sordu

CHP Yalova Milletvekili ve CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İNCE MEB Bakanı Nimet ÇUBUKÇU'nun cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde; son günlerde öğretmenlik için alan sınavı uygulamasını ve öğretmen atama sınavını yapması düşünülen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün son yıllardaki sınav skandallarını sordu. EĞİTEK tarafından yapılan birçok sınavın ya komisyon ya da mahkeme kararıyla iptal olduğu değerlendirme hataları olduğu kamuoyunca da bilinmektedir. İşte Soru Önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 24.09.2010

Muharrem İNCE

Yalova Milletvekili

2003-2010 döneminde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınavların hangilerinde kaç soru yargı kararıyla iptal olmuştur? Hangi sınavlar için puanlar yeniden hesaplanmıştır?

Bu dönemde hangi sınavın kaç sorusu kurum (komisyon) tarafından iptal edilmiştir?

Bu dönemde EĞİTEK tarafından yapılan sınavların hangileri tamamen iptal edilmiştir?

EĞİTEK tarafından yapılan sınavlara ilişkin kaç dava açılmıştır? Bu davalar hangi sınavlar için açılmıştır? Bu davaların kaçı sonuçlanmıştır? Sonuçlanan davaların kaçı davacılar lehine, kaçı davalı idare lehine sonuçlanmıştır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber