Devlet Meteoroloji İşleri Memurlarına Ek Ödeme

Torba Kanun ile önemli değişiklikler yapılmaya devam edilmektedir. Bu değişikliklerden birisi de Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğündeki memurlara ilişkindir. Dün, Meclis Genel Kurulunda kabul edilen maddeye göre, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında görev yapan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele, döner sermaye gelirinden ek ödeme yapılacaktır. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 11 Mart 2005 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kabul edilen madde şu şekildedir:

"MADDE 16.- 8.1.1986 tarihli ve 3254 sayılı Kanuna aşağıdaki madde eklenmiştir.
"MADDE 32/D.- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında görev yapan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personelden (kadro karşılığı sözleşmeli personel hariç), Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı prensipleri çerçevesinde personel maliyetlerinin tamamı karşılanan havaalanlarında çalışan personel için en yüksek Devlet Memuru aylığının (ek gösterge dahil) brüt tutarının %50'sini, bunların dışında kalan diğer personel için ise % 25'ini geçmemek üzere, Genel Müdürlük döner sermaye işletmesi yönetim kurulu kararı ve Maliye Bakanlığının uygun görüş üzerine, bağlı bulunulan Bakan onayı ile belirlenecek usul, esas ve oranlarda her ay döner sermaye gelirlerinden ek ödeme yapılır."

Buna göre, bu kurumda çalışan memurlardan (kadro karşılığı sözleşmeli personel hariç),
a)Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı prensipleri çerçevesinde personel maliyetlerinin tamamı karşılanan havaalanlarında çalışan personel için en yüksek Devlet Memuru aylığının (ek gösterge dahil) brüt tutarının %50'sini,

b) Bunların dışında kalan diğer personel için ise % 25'ini geçmemek üzere,
her ay döner sermaye gelirlerinden ek ödeme yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber