Maliye çalışanları bir saat iş bıraktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2010 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Merkezince alınan karar doğrultusunda Maliye çalışanları, ?Ek ödemelerle ilgili usul ve esasların yeniden düzenlenmesi? talebiyle bir saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde toplanan daire çalışanları, taleplerini dile getiren dövizler açarak çeşitli sloganlar attı.

BES Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Çakmak, grup adına yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 7 Eylül 2010 tarihinde 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'ndaki yetkisini kullanarak bakanlık ve merkez taşra teşkilatı kadrolarında çalışan defterdar yardımcıları ile 1. ve 2. kadro dereceli müdür, müdür yardımcılarının ek ödemelerinde yeni bir düzenleme yaptığını hatırlattı.

Bu yeni düzenlemenin zamanlamasının çok ilginç olduğuna dikkati çeken Çakmak, düzenlemeyle ?çok sınırlı sayıdaki personele? bayram hediyesi verildiğini, ancak Maliye emekçilerinin büyük çoğunluğunun bu sevinci yaşayamadığını söyledi.

Maliye Bakanı Şimşek'in 25 Mart 2010 tarihinde sendikanın merkez yönetim kuruluna vermiş olduğu sözü unuttuğunu, ?eşit işe, eşit ücret? mücadelesi veren Maliye emekçilerini görmezden geldiğini savunan Çakmak, yeni ek ödeme düzenlemesiyle, defterdar yardımcıları, grup müdürleri, gelir, muhasebe, muhakemat, personel, milli emlak, vergi dairesi müdürleri ile malmüdürleri ve diğer müdürlerle bunların yardımcılarından sadece 1. ve 2. dereceli kadrolarda bulunanların ek ödeme oranlarında 15 ila 40 puan arasında artış gerçekleştirildiğini, böylece bu kişilerin ücretlerine aylık yaklaşık 90 TL ile 230 TL arasında zam yapıldığını ifade etti.

Adı geçen kadrolarda görev yapan personelin ücretlerindeki artışı olumlu bulduklarını belirten Çakmak, ?10 binlerce maliye emekçisini kapsam dışı bırakan bu yeni ek ödeme düzenlemesiyle Maliye Bakanlığı personeli arasındaki ayrımcı uygulamalara bir yenisi daha eklenmiştir? diye konuştu.

Çakmak, ek ödemelerle ilgili usul ve esasların yeniden düzenlenmesini istedi.

BES Genel Başkanı Osman Biçer de Türkiye genelinde eylemlerini sürdürdüklerini belirterek, bir eylem planı hazırladıklarını, yetkililerle görüşeceklerini, 7 Ekimde ise Türkiye genelinden topladıkları onbinlerce dilekçeyi Maliye Bakanlığına teslim edeceklerini bildirdi.

Maliye Bakanı Şimşek'ten Maliye çalışanları arasındaki ücret farkını gidermesini talep eden Biçer, ?Maliye Bakanı Şimşek sözünü tutsun. Söz namustur, sözden geriye dönüş yoktur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber