Akdağ: Evde bakım hizmetiyle ilgili önemli bir proje geliştiriyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2010 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'evde bakım' hizmetiyle ilgili yeni ve önemli bir proje geliştirdiklerini söyledi.

Akdağ, Türk Eczacıları Birliği, Ankara Bölge Eczacı Odası ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği ortaklığıyla düzenlenen 10. Türkiye Eczacılık Kongresi'ne katıldı. Bakan Akdağ, kongreye gelişinde bası mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, evde bakım hizmetlerine yönelik sorusu üzerine Akdağ, Türkiye'de bu konuda yeni ve önemli bir proje geliştirdiklerini söyledi.

'Ağır özürlü olan ya da tamamen yatağa bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan vatandaşlar için evde bakım hizmetine başlanacak' diyen Akdağ, şunları kaydetti: ''2010 yılı içinde bulunduğumuz şu aylarda pilot illerde çalışmalar yaparak sistemi yerine oturtmaya gayret ediyoruz. 2011'in başından itibaren de Türkiye'nin tüm şehirlerinde yaklaşık 70 bin ile 100 bin kişi tahmin ediyoruz, ağır yataklık durumu olan vatandaşlarımıza evlerinde hizmet vereceğiz."

Projenin önemli olduğunu, ancak çok kolay olmadığının altını çizen Akdağ, pilot çalışmalarla eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını aktardı.

MEDULA KAYIT SİSTEMİ'NE KAYIT YAPTIRMAYAN HEKİM SAYISININ ÖNEMLİ DÜZEYDE DEĞİL

Bakan Akdağ, 'Medula sistemi 1 Ekim'de devreye giriyor, kayıt olmayan hekim var mı?' sorusu üzerine, ''Sağlık Bakanlığı'nda çalışan hekim arkadaşlarımızdan sisteme kayıtlı olmayan önemli bir sayının olmadığını bildirdiler.'' şeklinde konuştu.

'Kayıt olmayanların devam etmesi halinde ne olacak?' sorusuna da Akdağ şu cevabı verdi: ''1 Ekim'den sonra kayıt olmayan kalmaz herhalde.''

Tüberküloz ilaçlarının geri ödemeden çıkartıldığına yönelik soru üzerine Akdağ, "Şu anda bilmiyorum, ama olsa olsa şöyle olabilir, tüberküloz ilaçlarını bedava dağıtıyoruz, dolayısıyla tüberküloz ilaçlarının eczanelerden alınmasını çok da istemiyoruz. Çünkü sistemin haberi olmadan yetersiz süre ve sayıda kullanılan ilaçlar tüberküloz mikrobunun direncine yol açabiliyor. Bunun böyle bir gerekçesi olabilir.'' ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber