Özelleşen elektrik idaresi, kuruşunun peşine düştü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2010 14:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sivas'ta Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), özelleştirilmesinin ardından kuruşunun hesabını yapmaya başladı. Kurum, 0, 24 kuruş alacağı için, aboneye ihtarname çekerek, ödememesi halinde elektriğin kesileceğini bildirdi.

Sivas, Tokat ve Yozgat bölgesinin elektrik dağıtımını yapan ÇEDAŞ, özelleştirilmesinin ardından geriye dönük alacaklarının peşine düştü. Öyle ki, kuruş borcu olana dahi ihbarname gönderilerek ödemenin yapılması aksi halde elektriğin kesileceği ihtarı yapıldı. Yaklaşık bir ay önce Limak, Kolin ve Cengiz ortaklığı tarafından devir alınan ÇEDAŞ'ın yeni yönetimi, aldığı kararla geriye dönük alacaklarını tahsil etmek için bir çalışma başlattı. Abone kayıtları ve borçlu listesi kontrol edilerek borçlu çıkan aboneler yazılı olarak uyarıldı.

Elektrik borcu bulunan abonelerin evlerine ve iş yerlerine ihbarnameler gelmeye başladı. Hacı Ömer Gülmez'in evine gelen ihbarname ise gören ve duyanları şaşırttı. Sadece kış aylarında evini kullanan Gülmez'in adına düzenlenen ihbarnamede, şahsın geriye dönük 0,24 kuruş borcu olduğu ve bu borcun 7 gün içinde ödenmemesi halinde elektriğin kesileceği belirtildi. Gülmez, "Yaz döneminde evde olmadığım için elektrik kullanmadım. O döneme ait 24 kuruşluk ihbarnameyi görünce ise şaşırdım. Bir simit parası bile etmeyen bir alacak için ihbarname gönderilmesi ve elektriğin kesileceğinin ifade edilmesi hoş değil. Bu borç bir sonraki faturaya yansıtılarak tahsil edilebilirdi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber