Türkiye'den ABD'ye öğretmen atanacak

Haber Giriş : 13 Mart 2005 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye-ABD ilişkileri, eğitim ve öğretim alanında atağa kalktı. Geçtiğimiz yıl Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Uğur Dersaneleri Washington Şubesi, şimdi de, Türkiye'den ABD'de çalışmak üzere Fen ve Matematik öğretmenleri getirecek bir anlaşmaya imza attı.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve ABD'nin District of Columbia Eyaleti Devlet Okulları Yönetimi arasında imzalanan anlaşma gereği ABD'deki Fen ve Matematik öğretmeni açığının bir bölümü Türkiye'den getirtilecek öğretmenler tarafından kapatılacak. 2005 sonbahar eğitim öğretim yılında başlaması beklenen program gereği Türkiye'den başvuruda bulunacak öğretmen adayları önce Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları tarafından elemeye tabi tutulacak. Ön elemeyi geçecek öğretmenlerin listesi Washington DC'de öğretmen açığı bulunan okul müdürlerine ulaştırılacak. Okul müdürleri, Türk öğretmenleri, Türkiye'den yapılacak telekonferans sayesinde mülakata tabi tutacak.

Mülakatı geçen öğretmenler önce Türkiye'de, ardından da ABD'de kısa bir eğitimden geçirildikten sonra Washington'daki ilk ve orta öğretim okullarında göreve başlayacak. Akademik vize olarak bilinen J-1 vizesi ile ABD'ye giriş yapacak öğretmenler, istedikleri takdirde ailelerini de yanlarında götürebilecek.

Öğretmenlerin yıllık geliri ise ortalama 38 bin ila 45 bin dolar arası olacak. 1 ila 3 yıl boyunca görev yapacak öğretmenlerin maaşı her yıl artışa tabi olacak. Başkent Washington'da gerçekleştirilen imza törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel , DC Devlet Okulları Uluslararası Programlar Direktörü Şally Schwartz ve İnsan Kaynakları Direktörü Tony Deması katıldı.

İlk etapta 15 öğretmen ile başlayacak olan programa 3 yıl sonunda 150 öğretmenin iştirak etmesi bekleniyor. Programın ABD'nin farklı eyaletlerine de yayılması planlanıyor. ABD'de görev yapmakla ilgilenen öğretmen adayları İstanbul'da ki Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisı'ne başvuruda bulunabilecek ve 0 212 236 54 90 (dahili 1132) numaralı telefondan bilgi alabilecek.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber