Türk Eğitim Sen: Banka promosyonları öğretmene verilsin

Haber Giriş : 13 Mart 2005 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Sami Özdemir, 600 bin eğitim çalışanın maaşından elde edilen banka promosyonları iptal davası ile ilgili Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube binasında açıklama yaptı.

Çalışanların maaşlarından elde edilen promosyonların çalışanlara veya eğitim niteliğinin artırılmasında kullanılması gerektiğini söyleyen Sami Özdemir, "Bilindiği üzere devlet memurları çeşitli ücretlerini toplu hesap açtırılan bankalardan almaktadırlar. Bu sebeple bakanlığımız ve taşra çalışanlarımız bünyesindeki kurumlarca da çeşitli bankalarla anlaşıp toplu hesaplar açtırılmaktadır. Bankaların, personel sayılarını göz önünde bulundurarak kendi bünyelerine uygun teklifler hazırladıkları, bu tekliflerle kurum müdürlüklerini ziyaret ettikleri ve ziyaretler esnasında pazarlıklar yaptıkları bilinmektedir. Bazı kurum amirleri, bankalardan aldıkları çalışanların hakkı olan bu parayı tekrar çalışanlarına dağıtırken, bazı kurumlarımızın ise bu paraları nerelere harcadıkları belli değildir. Bu belirsizlik amirler ile çalışanlar arasında güvensizlik doğurmaktadır. Bu nedenle bankalardan alınan promosyon ve paralar kurum çalışanlarına dağıtılmalıdır" diye konuştu.

Özdemir, Türk Eğitim-Sen olarak bu tür haksızlıkların devamlı karşısında olduklarını ve haklarını yasal çerçeve içerisinde arayacaklarını belirtti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber