8 Ekim 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2010 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'da Kadir Has Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılacak. Gül, Kore Çocuk Halk Dansları Bale Grubu ile Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Wen Jiabao ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul edecek. (10.30/16.00/17.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'ya resmi bir ziyarette bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Wen Jiabao'yu Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak. İki Başbakan ortak basın toplantısı düzenleyecek. Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda, Wen Jiabao onuruna öğle yemeği verecek. Başbakan daha sonra çeşitli temaslarda bulunmak ve Almanya ile Türkiye arasında oynanacak A milli futbol maçını izlemek üzere Berlin'e gidecek. (09.15/13.30/15.30)

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Gürcistan Maliye Bakanı Kakha Bainduraşvili ile bir araya gelecek. Yazıcı ile Bainduraşvili arasında, gümrük kapılarının ortak kullanımına ilişkin protokol imzalanacak. (10.30)

CHP milletvekilleri ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Bolu Abant'ta toplanacak.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Chen Deming ile iki ülke Başbakanları huzurunda; hükümetler arasında "İkili Ticari ve Ekonomik İşbirliğinin Genişletilmesi ve Derinleştirilmesine İlişkin Çerçeve Anlaşması"nı imzalayacak. Bakan Çağlayan, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği'nin, dünyanın en büyük omleti ile dünya rekoru denemesi etkinliğine de katılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Antalya'da Çalışma İlişkileri Kongresi'ne katılacak. (09.00)

Milli Savunma Vecdi Gönül ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Aselsan'ı ziyaret edecek. (14.00)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) tarafından düzenlenen "Avrupa Birliği Ulaştırma Politikası, Gümrük Birliği ve Taşıma Kotaları Toplantısı" TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleştirilecek. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Samsun'da OMV firması tarafından yaptırılacak Samsun Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin Temel Atma Töreni'ne katılacak. (16.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fethiye Müzesi'nin açılışına katılacak (14.00)

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hemşirelere yönelik sempozyum düzenleyecek. (10.30)

İzmir'de Çiftçi Örgütleri Güçbirliği Platformu, kırmızı et ithalatıyla ilgili basın açıklaması yapacak. (10.30)

Kayseri'de yumurta üreticileri, 8 Ekim, Dünya Yumurta Günü nedeniyle vatandaşla 15 bin haşlanmış yumurta dağıtacak.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu makamında ziyaret edecek. (11.30)

Afganistan'da 2009 yılından bu yana Kabil Bölge Komutanlığı görevi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkenin güvenliğini sağlamanın yanı sıra, sağlık hizmetleri dahil birçok alanda Afgan halkına hizmet veriyor.

AVRASYA FEED

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, THY'nin Astana bürosunun açılışını yapacak.

TİKA ve Taşkent merkezli Uluslararası Çevre ve Sağlık Fonu (EKOSAN )işbirliğinde yürütülen çalışma kapsamında, Özbekistan'ın sekiz bölgesinde su alt yapısının yenilenmesi projeleri için Türkiye tarafından sağlanan malzemeler yetkililere teslim edilecek.

Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, Türkiye'nin taekwandoda önemli mesafe kat ettiğini söyledi.

SPOR

EURO2012 Avrupa Futbol Şampiyonası grup maçlarına Avrupa'nın çeşitli kentlerinde oynanacak müsabakalarla devam edilecek. A Grubu'nda mücadele eden Türkiye ise Almanya ile Berlin'de karşı karşıya gelecek. Grubun diğer maçlarında ise Avusturya-Azerbaycan ve Kazakistan-Belçika maçları oynanacak. (21.45)

Fenerbahçeli oyuncular CeBit Fuarı'nda Fenercell standını ziyaret edecek. (14.00)

Basketbol Türkiye Kupası'na sponsor olan Spor Toto Teşkilatı yetkilileri ile TBF heyeti basın toplantısında bir araya gelecek. (11.00)

Basketbol Türkiye Kupası'nda grup maçları öncesinde TBF yetkilileri ile kulüplerin temsilcileri Ordu ve Gaziantep'te basın toplantısı düzenleyecek. (13.00/15.30)

Ümit Milli Futbol Takımı, özel maçta Fransa ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. (21.45)

Türkiye Engelli Atlama Binicilik Şampiyonası, Başkent Binicilik Kulübü'nde başlayacak.

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'de önümüzdeki hafta oynayacağı Kardemir Karabük maçı hazırlıklarını yapacağı idmanla sürdürecek. (10.30)

Bank Asya 1. Lig'de 7. hafta Samsunspor-Adanaspor müsabakasıyla başlıyor. (19.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber