Polislerin yüzde 85'i üniversite mezunu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2010 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polislerin yüzde 85'inin üniversite mezunu olduğunu belirterek, "Tek parti döneminin polis ve jandarma motifi artık yok" dedi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, emniyet güçlerinin halkın huzuru ve mutluluğu için görev yaptığını ifade ederek, "Emniyet güçlerinin vatandaşa güçlük çıkardığı dönemler geçti. O, tek parti dönemindeydi, geçti o dönemler. Polis eğitiminde ciddi mesafeler aldık. Tek parti dönemindeki polis ve jandarma motifi artık yok" dedi. Atalay, polis teşkilatının başarılı çalışmasının her geçen gün arttığını belirterek, "Olay aydınlatmada yüzde 95'lik oranla dünyanın en iyi ülkelerinden birisiyiz" dedi. Bakan Atalay, yapımı tamamlanan Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitime büyük önem verdiklerini, Polis Meslek Yüksek Okulu sayısının 30'a ulaştığını kaydederek, şunları söyledi: "Polis eğitimine özel bir önem veriyoruz. Hedefimiz, polislerimizin hepsini üniversite mezunu yapmak. Şu anda polislerin yüzde 85'i üniversite mezunu. Polis eğitiminde ciddi mesafeler aldık. Vatandaşpolis ilişkileri, yapılan anketlere göre çok iyi durumda. Okullarımızda insan ve hukuk konularını ön plana çıkardık. Eğitim müfredatını buna göre hazırladık. Tek parti dönemindeki polis ve jandarma motifi artık yok. Eski aracımız yok, hepsini yeniledik. 15 bin yeni araç aldık. Eskiden polisimiz aracına benzin bulamazdı. Şimdi ise dünyanın en gelişmiş araçlarını kullanıyoruz. İllerimizin tamamına MOBESE sistemi kurduk, hatta büyük ilçelerimizin bazılarında da MOBESE sistemi mevcut."

"İŞKENCE VE ZORLAMA YOK"

Vatandaşın güven ve huzur içinde yaşaması için emniyet teşkilatının gece gündüz çalıştığını vurgulayan Atalay, şunları söyledi: "İşkence, zorlama artık yok. Onu yapanları içimizde barındırmayız. Biz, vatandaş güven içinde, huzurlu yaşaması için görev yapacağız. Suçun işlenmemesi için önlem alacağız. Suç işlenmişse de onun faillerini bulup adliyeye teslim etmek bizim görevimiz. Bu süreçte bizim yapmamız gereken, suçluyu bulup, insanca muamele ederek yargıya teslim etmektir. Biz, özellikle son dönemlerde polisimizin, jandarmamızın, vatandaşla iç içe güleryüzlü hizmet vermesini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber