Acılı anne, okul müdürünün peşini bırakmıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Ekim 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuvalet lavabosunun ölümüne neden olduğu Efe'nin annesi Nurdan Boz, acısını Erdoğan'a anlattı. Erdoğan da "yakından ilgileneceğim" sözü verdi

Okul tuvaletinde lavabonun üzerine düşmesi sonucu boğazı kesilerek ölen 6 yaşındaki Efe Boz'un annesi Nurdan Boz, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın izini sürüp acısını anlattı. Erdoğan, acılı anneyi dinledikten sonra olayla yakından ilgilenme sözü verdi. Maltepe'deki Adatepe İlköğretim Okulu'nun anaokulu tuvaletinde ölen küçük Efe'nin annesi Nurdan Boz mücadele başlattı. Okul önünde kurduğu stantlarda "güvenli okul" projesi için destek isteyen acılı anne, diğer taraftan da sesini devletin üst kademelerine duyurma gayreti içine girdi. Boz, referandum öncesi Başbakan Erdoğan'ın gezilerini takip etti. Kartondan bir pankart hazırlayıp Maltepe mitingine gitti ama yetişemedi. Tuzla mitingine koşturdu, yine olmadı. Ancak yine referandum öncesi Erdoğan'ın AK Parti İl Merkezi'nde bir televizyonun canlı yayınına katılacağını öğrenince saatlerce bekledi. Boz, gece saat 01.00 sıralarında Erdoğan'ı çıkışta yakaladı. Erdoğan'a 4 ay önce yitirdiği oğlunun fotoğrafını gösteren anne Boz, mücadelesini dile getirdi. Nurdan Boz, SABAH'a o görüşmeyi anlatırken "Acımı paylaştım. Neden sorumlular korunuyor? Devletin çatısı altında olan olaylar neticesinde sonuçlanan ölümler niye kader oluyor? Neden takdiri ilahi oluyor? Ben bunları paylaştım" dedi. Erdoğan'ın kendisini dinlediğini ve danışmanlarına talimat verdiğini belirten Boz, bir hafta sonra da Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun kendisini aradığını söyledi. Boz "Ben Nimet Hanım'a çok kızıyordum ama gördüğüm kadarıyla Çubukçu'nun da eli kolu bağlı. Kendisinin de anne olduğunu, acımı paylaştığını söyledi. Müfettiş raporuna rağmen görevden almaları durumunda, bu kişinin dava açarak tekrar göreve dönebildiğini, hatta devlete tazminat davası açabildiğini söyledi" diye konuştu.

TBMM İÇİN 3 MİLYON İMZA...

Çubukçu ile konuşmasının ardından okul müdürünün başka bir okulda görevlendirildiğini belirten Boz, bunun çözüm olmadığını, görevini iyi yapmadığı için müdürlükten alınması gerektiğini kaydetti. Boz, "Ben 3 bin imza topladım. 7 bin kişi de Efe'nin paylaşım sitesinde var. 3 milyon imzayı tamamlayınca TBMM'ye sunacağım. Okulların yapımında teknik şartnamenin gerçekten işini bilen insanlarca yapılmasını isteyeceğim" dedi. Oğlu ile güzel zaman geçirmek için emekliye ayrıldığını anlatan Boz, "Kendi ellerimle okula götürüyordum. 45 dakika dolanacak diye servise bile vermiyordum. Artık uyku bile uyumuyoruz" diye konuştu.

GECE BEKLEDİ

Nurdan Boz, oğlunun teslim ettiği devlet okulunda ölümü üzerine Başbakan'ın yolunu gözleyip yardım istedi, "Devlet çatısı altında ölüm neden kader oluyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber