Çine'de, 141 yıllık rüya gerçekleşti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'da 10 tesisi hizmete açan Başbakan Erdoğan, muhalefetin hizmetlerini görmediğini söyledi. Erdoğan "Fark etseler barajları, sulama kanallarını da Danıştay'a götürürlerdi" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Aydın'ın Çine ilçesinde, aralarında Aydınlılar'ın 1869'da Sultan Abdülaziz'den istediği Çine Barajı'nın da bulunduğu 10 tesisin toplu açılışını yaptı. 5 baraj, 2 içme suyu projesi ve 3 sulama tesisinin açılış töreninde konuşan Erdoğan muhalefete sert eleştirilerde bulundu. Muhalefetin AK Parti sayesinde Anadolu'yu tanıdığını belirten Erdoğan "Daha 5 ay önce Ankara'dan çıkamıyor, Türkiye'nin nasıl dönüştüğünü müşahade edemiyorlardı. Israrlarımızla Ankara'dan çıkıp, gezmeye başladılar. Ama o ilçelerin eski halini bilmedikleri için kıyaslama yapamıyorlar" diye konuştu. Eskilerin 'görmeye göz gerek, sezmeye öz gerek' sözünü anımsatan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Havaalanını kullanıyorlar, devasa ulaşım projelerini hep birlikte görüyorlar ama onların nasıl başladığını, kimler tarafından inşa edildiğini anlamak istemiyorlar. Bu ülkenin eski halini bilmedikleri için de yeninin kıymetini bilmiyorlar. İyi ki fark etmiyorlar. Zira Anadolu'daki, Trakya'daki şu devasa eserleri fark etseler, alır onları da Anayasa Mahkemesi'ne, Danıştay'a götürürlerdi. Eğer görebilseler şu barajları sulama kanallarını Danıştay'a, Anayasa Mahkemesi'ne götürürler."

Başbakan Erdoğan, yapımına 1995'te başlanandünyanın beşinci, Avrupa'nın en yüksek barajı Çine'nin ekonomiye yılda 100 milyon lira katkı sağlayacağını kaydetti.

141 yıllık rüya gerçek oldu

Çine Barajı'nın maliyetinin 2 milyar 338 trilyon lira olduğunu belirten Erdoğan, baraj sayesinde 58 bin hektar toprağın sulu tarıma açılacağını kaydetti. Yapım hikayesi 141 yıl öncesine dayanan baraj sayesinde taşkınların da önleneceğini kaydeden Erdoğan, konuşmasında- Adnan Menderes'in taşkınlar sırasında yaşananları anlattığı sözlerine de yer verdi. Erdoğan, barajın adını 'Çine Adnan Menderes Barajı' koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber