Alevilerin eyleminde esrarengiz çavuş

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Ekim 2010 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da alevi derneklerince düzenlenen eylemde gözaltına alınan iki kişiden birinin Hatay'da görev yapan uzman çavuş K.T. olduğu ortaya çıktı. Uzman çavuşun silahını neden arkadaşına verdiğini ise açıklayamadığı belirtildi

İLHAN TOPRAK / ANKARA

Pir Sultan Abdal Derneği öncülüğünde bir araya gelen alevi derneklerince gerçekleştirilen 24 saat kesintisiz oturma eyleminde gözaltına alınan iki kişi esrarını koruyor. Okullardaki zorunlu din dersinin kaldırılması için Ankara Kızılay'da 24 saat kesintisiz oturma eylemi yapıldığı gece (9 Ekim'i 10 Ekim'e bağlayan gece) sabaha karşı saat 04 sularında iki kişinin şüpheli hareketlerinden kuşkulanan polis bu kişilere kimlik sordu. Biri bayan iki kişi önce karı-koca olduklarını söylediler ve kimlik göstermek istemediler. Üzerinde tek kurşunu olan "Baretta marka" silah bulunan 20 yaşındaki bayan Ö.K. kimliğinin yanında olmadığını söyledi. Üzerinde 9 adet kurşun bulunan 27 yaşındaki K.T. ise asker olduğunu ve Ö.K.'da bulunan silahın kendisine ait olduğunu söyledi. K.T.'nin Hatay Jandarma'da uzman çavuş olarak görev yaptığını söylemesi üzerine Merkez Komutanlığı'na haber verildi. Akşehir nüfusuna kayıtlı K.T. gelen askerler tarafından olay yerinden alınarak Merkez Komutanlığı'na götürüldü. Ö.K. ise kimliğini göstererek Yaşamkent Sitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığını söyledi. Çankaya İlçe Karakolu'na götürülen Eskişehir nüfusuna kayıtlı Ö.K. buradaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. İkilinin evli olmadıkları ve hangi amaçla orada bulunduklarına ilişkin ise net bir ifade kullanmadıkları belirtildi. Ö.K.'da bulunan silahın İtalya menşeli Baretta markalı 879...Z seri numaralı olduğu belirtildi. Eylem'in yapıldığı gece gözaltına alınan uzman çavuş K.T.'nin silahı neden Ö.K.'ya verdiği sorusuna bir cevap vermediği belirtildi.

POLİSE BİZ HABER VERDİK

Pir Sultan Abdal Derneği asil yönetim kurulu üyesi, basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Cemal Şahin, olayı şöyle anlattı: "Din derslerinin zorunlu olmasını protesto etmek için yaptığımız 24 saat kesintisiz oturma eyleminde arkadaşlarımız silahlı iki kişiden şüphelenmesi üzerine emniyete haber vermiş. O eylemde ben de vardım ama olayın olduğu saatte orada değildim. Arkadaşlarımızdan daha sonra öğrendim. Bunun üzerine polis o iki kişiyi gözaltına almış. Benim arkadaşlarımdan duyduklarım bunlar. Daha fazla birşey bilmiyorum" dedi.

UZMAN ÇAVUŞ HATAY'DA GÖREVLİ

Kızılay'daki eylemde gözaltına alınan uzman çavuş K.T.'nin Hatay Jandarma'da görev yaptığı belirtildi. Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 27 Temmuz 2010'da 4 polisin şehit edildiği saldırıdan sonra yaşanan olaylarla gerilim tırmandırılmıştı.

Alevilere yönelik provokatif eylemler hedeflenmişti

Ergenekon'un alevi sünni çatışması çıkarmak için bazı alevi önderlerine yönelik suikast planları sanıklardan elde edilen belgelerle ortaya çıkmıştı. Poyrazköy iddianamesinin sanığı eski Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin'in İstanbul Kadıköy 19 Mayıs Mahallesi'ndeki yapılan aramada el konulan belgeler arasında; "TEDHİŞ PLANI (ALİ Balkız)" başlıklı belgede Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız'a, suikast planı" TEDHİŞ PLANI (Mutafyan)" başlıklı belgede, İstanbul Eminönü'nde bulunan Ermeni Patrikhanesi'nin krokisi ve Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'ın fotoğraflarının ve bu şahsa yönelik suikast planı, "TEDHİŞ PLANI (Kazım Genç) 11 başlıklı belgede Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç'e yönelik suikast planının yer alan" belgeler bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber