Konya'daki 'Hastane Okul' uygulaması Almanya'ya model oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2010 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastalıklarının tedavisi sürdüğü için okula gidemeyen öğrenciler için oluşturulan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi bünyesindeki 'Hastane Okul' Almanya'ya örnek oldu. İncelemelerde bulunmak için Meram Tıp Fakültesi'ne gelen Almanya'daki Caritas Vakfı Heyeti projenin Almanya'da da hayata geçirilebileceğini açıkladı.

Selçuk Üniversitesi'nin Avrupa Birliği (AB) destekli "Engellileri Meslek Edindirme Projesi" Almanya'da faaliyet gösteren bir vakıf tarafından yakından incelemeye alındı. İlköğretim okulunda inceleme yapan vakıf yetkilileri projenin kendi ülkelerine örnek teşkil edebileceğini belirtti. Tıp Fakültesi'ndeki hastane okulu ziyaret eden heyete okul hakkında bilgi veren Meram Tıp Fakültesi İlköğretim Okulu Müdürü Erkan Taş, tedavisi süren 23 çocuğun eğitim gördüğünü söyledi. Okul Müdürü Taş, hastane okulun amacının sadece ders olmadığının altını çizerek şunları kaydetti: "Burada eğitim gören çocuklarımızla sadece ders yapmıyoruz. Sanatsal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriyoruz. Üniversitemizin öğrenci toplulukları tiyatro, müzik, resim ve spor başta olmak üzere pek çok etkinlik yapıyor. Bu da çocuklarımızın tedavi ve eğitim süreçlerinde büyük fayda sağlıyor." diye konuştu.

Caritas Vakfı Başkanı Franz Minnerrath, hastane okulları uygulamasının çok iyi düşünülmüş, önemli bir proje olduğunu belirterek, "Hastanede uzun süre tedavi görmek zorunda kalan çocukların eğitimlerinin aksamaması gerekir. Bu okul çocuklara çok büyük bir fırsat. Almanya'da hastanelerde böyle bir uygulama yok. Bu tek kelimeyle harika bir çalışma. Engelli çocukların istihdamına yönelik olan projemiz dâhilinde bu tür okulları incelememiz bizlere önemli katkı sağlıyor. Almanya'da böyle bir böyle bir uygulama yok. Konya'daki hastane okul Almanya'ya örnek olabilecek nitelikte." dedi.

Caritas Vakfı'nın ziyaretinde Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyit Ali Büyük, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Banu Bozkurt, Hastane Okulu'nun Müdürü Erkan Taş ve öğrenci yakınları da hazır bulundu. Alman heyet hastane okulda eğitimleri süren öğrencilerle de bir süre görüştü. Ziyaretten sonra Vakıf Başkanı Minnerrath, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Banu Bozkurt'a vakıf çalışmalarını anlatan kitap hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber