Bakan Çelik: Herkes çocuğuna istediği dinin eğitimi verebilmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2010 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Faruk Çelik, zorunlu din eğitimi konusunda, "Şimdi oturup konuşacağız kim çocuğuna hangi dinin eğitimini vermek istiyorsa, o özgürlüğü dünya sağlamış bizimde sağlamamız gerekiyor." dedi.

Bakan Çelik, Bursa'da Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneği ve Cemevi'ni ziyaret etti. Girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, zorunlu din eğitim konusundaki tartışmalara açıklık getirdi. Vatandaşların medyadan aldığı bilgiler sebebiyle bir bilgi eksikliği yaşadığına değinen Bakan Çelik, Türkiye'de Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretimi yapıldığının altını çizdi.

Türkiye'de var olan bütün renkleri bütün tonları yansıtan bir kültür dersi olarak, öğretim amaçlı ders verildiğini vurgulayan Bakan Çelik şöyle konuştu: "Bu ders eğitim amaçlı değil. Din derslerinin öğretim verilmesi konusunda bir ihtilaf yok. Biz bunu birlikte kararlaştırdık. Caferi'sini de Sünni'sini de Hıristiyan'ını da Yahudi'sini de hepsini kapsamalı. Herkesin kendini içinde bulduğu bir din dersi olmalı. Herkesin kendini içinde bulduğu Din Kültürü dersi verilirse bu güzeldir. Ama eğitim öyle değil. Eğitimi de isteğe bağlı yapalım, kim çocuğuna ne öğrenmek istiyorsa, devletin çatısı altında öğretsin. Dolayısıyla bu işin bir eğitim boyutu var bir öğretim boyutu var. Öğretim konusunda bir ihtilaf yok, öğretim olarak verildiği sürece. Bugüne kadar sorun neydi? Uygulama, öğretim olarak, eğitim olarak uygulanıyorsa bu durumda Alevilerin şikâyeti vardı. Bu sıkıntıyı gidermek için çalışma yapıyoruz. Şimdi oturup konuşacağız, kim çocuğuna hangi dinin eğitimini vermek istiyorsa, o özgürlüğü dünya sağlamış bizimde sağlamamız gerekiyor."

"DİN DERSİ KALKSIN DİYE BİR TALEBİMİZ YOK"

Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneği ve Cemevi Başkanı Osman Bozkurt ise idarecilerin kendilerini ziyaret etmesinden gurur duyduklarını belirterek, "Biz bakanımızın çok samimi bir şekilde çalıştığını görüyoruz. Mutlaka biz çözüme kavuşturacaktır meseleleri. Bizi kimse arka bahçesi olarak görmesin. Bütün partilere aynı mesafedeyiz." diye konuştu.

Zorunlu din dersi olmasını istemediklerini vurgulayan Bozkurt, şunları kaydetti: "İsteyen istediği eğitimi alsın istiyoruz. Din dersi kalksın diye bir talebimiz yok. İsteyen istediği dersi alsın. Benim çocuğum ya da torunum din dersi almak istiyorsa alsın. Ama serbest bırakılması, seçmeli olmasından yanayız."

"SELDE ZARAR GÖRENLERİN İHTİYAÇLARI HIZLI BİR ŞEKİLDE KARŞILANACAK"

Bakan Çelik, akşam saatlerinde Bursa Valiliği'nde kaymakamlar, daire müdürleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da katıldığı kriz toplantısıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, dere yatağındaki binaların kamulaştırılması için karar alındığını dile getiren Çelik, şu bilgileri verdi: "Orada vatandaşlar artık oturtulmayacak. Valilik tespit yapıyor. Büyükşehir'e bilgi verecek ve büyükşehir harekete geçecek. Orada sıkıntıya maruz kalan vatandaşlarımızı başbakanlıktan bir milyon liralık bir acil ödenek geldi. Daha eşya, tekstil ürünü, ne eksikleri varsa onlar hızlı bir şekilde karşılanacak. Ayrıca Kızılay sıcak yemek vermeye başladı. Bölgenin temizlenmesi için çalışmalar da yürütülüyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber