Erdoğan: 2012 sonunda IMF borcunu sıfırlayacağız

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ekim 2010 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, küresel krizi, IMF'e muhtaç olmadan aştıklarını belirterek, ?Artık bizim IMF ile işimiz yok. Göreve geldik, 23.5 milyar dolar IMF'ye borç bize, MHP, ANAP, DSP iktidarı devretti. Şimdi 6.1 milyar dolar. İnşallah 2012 sonu itibarıyla bu borcu da sıfırlayacağız? dedi.

ABDULLAH KARAKUŞ

Erdoğan, dün Kızılcahamam'da partisinin 16. İstişare toplantısında ekonomik gelişmeleri de değerlendirdi. İşsizliğin geçen yılın temmuz ayına göre 2.2 puan gerilediğini belirten Erdoğan şunları söyledi:

?Böylece kriz öncesine, yüzde 9.9 oranına daha da yaklaştık. Şu oranlar, Türkiye'nin krizde ne kadar başarılı bir performans sergilediğini daha net olarak ortaya koyuyor. Temmuz döneminde Bulgaristan'da işsizlik 3.2 puan, Slovakya'da 2.1 puan arttı, İspanya'da 1.6 puan artarak yüzde 19.4 oldu, İrlanda'da 1.6 puan artarak yüzde 14.4 oldu.?

Kamu işçisi, memur ve emekli maaşlarına yaptıkları zamlarla bu kesimleri enflasyon karşısında mağdur etmediklerini kaydeden Erdoğan, muhalefetin ?emeklilere yapılan zam az? dediklerini anımsatarak, ?Ayıptır? dedi.

Bazı Avrupa ülkelerinden örnekler veren Erdoğan buralarda emeklilik yaşının yükseltildiğini, kamuda maaşların düşürüldüğünü anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber