Üniversite öğrencilerinden skeçli eylem/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ekim 2010 16:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

EDİRNE'de Trakya Üniversitesi (TÜ) öğrencileri, ulaşım sorununu protesto etmek için Kemal Sunal'ın 'Atla Gel Şaban' isimli filminden alıntı yaptı ve fakülte önünde skeç düzenledi. Skeçte öğrenciler Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'ın yerine geçti ve Trakya şivesi ile öğrencileri eleştirdi. Bu skeç izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

3 hafta önce Edirne Belediye Başkanlığı, Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği karar ile kentin bir çok bölümüne yolcu taşıyan Tek Araç ile Aktarmasız Ulaşım Kooparatifinin hatlarını iptal etti. Bunun üzerine ünevirsite öğrencileri, kent çıkışındaki Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi ve Tunca Yerleşkesi'ne gitmekte zorluk çekti. Trakya Üniversitesi Trakya Öğrenci Kollektifi'ne üye öğrenciler ilk olarak Ayşekadın Yerleşkesi önünde davullu zurnalı bir eylem yaptı. Bu sırada eylem yapan öğrencilerden Erdal Ustabaş, kendisini görüntüleyen üniversitenin güvenlik görevlilerine ve polis ekiplerine tepki gösterdi. Ardından öğrenciler 'Üniversitelerde sivil polis istemiyoruz', 'Müşteri değil öğrenciyiz', 'Ulaşım hakkımız engellenemez' diye slogan attı.


Daha sonra öğrenciler yerleşke önüne sandalyeleri dizdi ve seyyar minibüs oluşturdu. Sonra üzerlerindeki kağıtta 'Şoför Hamdi','Rektör','Öğrenci', 'Sivil polis' ve 'Sulusoy' yazan öğrenciler minibüse bindi. Kemal Sunal'ın 'Atla Gel Şaban' isimli filminden esinlenen öğrenciler, filmde çalan 'Şiki şiki baba' çarkısını da çalmaktan geri kalmadı. Yolculuk sırasında ayakta dikilen sivil polis öğrencileri dikkatle izlerken, 'Şoför Hamdi' (Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi) ve 'Rektör' (TÜ Rektörü Prof. Dr. Enver Duran', sohbet ederek öğrencileri eliştirdi. Bir süre sonra da ayağa kalkan öğrenci 'Rektör'e tepki gösterdi. Bu kısa skeç yerleşke çevresindeki öğrencilerden büyük alkış aldı.

Kendileriden haksız yere bağış adı altında para da alındığını iddia eden öğrenciler daha yapılan basın açıklamasından sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber