Öğrenciler kiralık ev bulmakta zorlanınca devreye rektör girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2010 13:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, öğrencilere ev bulma konusunda yardımcı olmalarını istedi.

Barınma sorunu yaşayan öğrencilerin sıkıntısını çözmeye çalışan İnanç, hem muhtarların hem vatandaşların öğrencilere kendi çocukları gibi bakmaları gerektiğini dile getirdi.

Muş'un, özellikle bu yıl ciddi bir öğrenci göçü aldığını belirten Rektör İnanç, "Öğrenciyi buraya getirmek bizim işimiz; ama öğrenciyi burada tutmak sizin işinizdir. Öyle öğrencilerimiz var ki hayatında ilk defa ailesinden ayrılmış, Muş gibi bir yere gelmiş. Bir de Muş'ta bazı sıkıntılar yaşadığında o çocuğun psikolojisi allak bullak oluyor. Bekara ev vermeme veya evlerin çok yüksek fiyatla verilmesi gibi sıkıntılar yaşanmamalı." dedi.

Muş'ta bulunan yurtların öğrencilerin ihtiyacını tam anlamıyla karşılayamadığını dile getiren İnanç, esnafın öğrencilere fahiş fiyatla mal satmasının da doğru olmadığını kaydetti.

Özellikle mahalle muhtarlarının kirada kalan öğrenciler ile ilgilenmesi gerektiğini söyleyen Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, öğrencilerin hata yapmamaları için de vatandaşların öğrencilerle ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber