TEKEV'den sigortalı harcırahlı kurs

Haber Giriş : 15 Mart 2005 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Adana Şubesi'nce, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katkılarıyla hazırlanarak Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'na sunulan ve kabul edilen istihdam ve eğitim imkanlarını artıracak 4 projeden biri olan "Yapı Sektöründe Bilgisayar Destekli Dizayn Projesi" uygulamaya başlandı.

AB Türkiye Temsilciliği Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) tarafından Türkiye'ye sağlanan katılım öncesi destek programlarından olan Aktif İşgücü Yeni Fırsatlar Programı kapsamındaki "Yapı Sektöründe Bilgisayar Destekli Dizayn Projesi", Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi'nde uygulanmaya başladı.

67 bin Euro'luk projeye İş-Kur aracılığıyla tespit edilerek kabul edilen 80 kursiyer 4 grup halinde katılacak ve her gruba 148 saat ders verilerek tamamlanacak. Her biri 2.5 ayda olmak üzere toplam 10 ayda tamamlanacak projeye katılan kursiyerlerin, kursun başladığı günden itibaren sigortalandığı ve günlük 8 Euro harcırahlarının da banka hesabına yatırılacağı ifade edildi.

Kursun başlaması nedeniyle Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, aylarca çalışmanın semeresini alıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, bu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutladı. Bu projelerin AB ile işbirliği ve meslek öğretimi açısından Adana için çok önemli olduğuna işaret eden Gülsar, "Birincisi meslek edindirmeyle ilgili, alınan sertifikaların geçerlilik alanı çok geniş. İkincisi de bu projeden ülkemizin çok az yararlandığını biliyoruz. Arkadaşlarımızın çalışmalarıyla AB hibe fonlarından Adanamız'a çok fazla gelir gelmeye başlayacak. Arkadaşlarımızın hazırladığı 100'den fazla projenin kabulü halinde, hem maddi hem de mesleki yetişme açısından kentimize çok önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Bu projelerin yanı sıra çok önemli olarak gördüğü "Yaşam Boyu Eğitim Projesi"nin de devam etmesi gerektiğini söyleyen Gülsar, "İnsanların sürekli gelişmesi ve değişmesi için yaşam boyu öğrenmesi gerekiyor.

Bu açıdan da bu projeler çok önemli. Bundan sonra da Çobanoğlu Kız Meslek Lisesi'nin süs bitkileri, Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi'nin de çorap örme projesi var. Bunlar da önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Benim isteğim arkadaşlardan AB ile ilgili çok fazla proje yaparak AB hibe fonlarından daha fazla Adanamız'a katkı sağlamaktır" diye konuştu.

TEKEV Adana Şube Başkanı Sait Altıparmak da, Adana'daki 3 adet projenin toplam bedelinin 254 bin Euro'luk bütçesi olduğuna işaret ederek, "Sanatsız toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

İnsan, yaşı ne olursa olsun her yaşta üretkendir. Bu açıdan, bu projelerden her yaş grubundaki insanlarımızın faydalanmasını istiyoruz" dedi.

Daha sonra yöneticiler ve kursiyerler kursun yapılacağı salona giderek ilk dersi yaptı.
iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber