Milli eğitim müdürlerinin üçte ikisi değişti

Haber Giriş : 15 Mart 2005 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, göreve geldiğinden bu yana tüm il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin üçte ikisinin görev yerinin değiştirildiğini açıkladı.

Bakan Çelik, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Yaka'nın soru önergesine verdiği yanıtta, Bakanlıktaki atama ve yer değiştirmelere ilişkin verileri açıkladı. Çelik, Ocak 2005 itibariyle il milli eğitim müdürlerinden 42'sinin asaleten, 39'unun ise vekaleten görevlerini yürüttüklerini bildirdi. Bakan Hüseyin Çelik, yine yılın ilk ayı itibariyle ilçe milli eğitim müdürlerinden 523'ünün asaleten, 193'ünün ise vekaleten görev yaptığını kaydetti.

3 Kasım 2002 seçimleri döneminde görevde olan il milli eğitim müdürlerinden şu an 25'inin halen görevini yürüttüğünü, 11'inin ise kendi istekleri doğrultusunda başka bir göreve atandığını veya emekliye ayrıldığını bildiren Çelik, aynı dönemde görevdeki ilçe milli eğitim müdürlerinden ise sadece 214'ünün makamını koruduğunu ifade etti.

Çelik, herhangi bir nedenle boşalan yönetim kadrolarına, asaleten atama yapılıncaya kadar "eğitim ve öğretim hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi bakımından" vekaleten görevlendirme yaptıklarını anlattı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber