ÖSYM hala aynı düzeydeki iki öğrenim sorununu çözemedi

ÖSYM programcılarının çok sayıda hata yaptığını ve teknolojinin gerisinde kaldığını daha önce belirtmiştik. (TIKLAYINIZ) Bir adayın, aynı düzeyde iki farklı öğrenimden mezun olabileceğini, KPSS tercih işlemleri programının buna uygun olarak yazılması gerektiğini ise 31 Aralık 2007 tarihinde, ÖSYM'ye önermiştik. Ancak 3 yıl geçti ve ÖSYM'nin programcıları hala bu servisi yazamadı. 3 yıl önceki haber metnini, önemine binaen, değişen yeni ÖSYM yönetiminin ilgisine sunuyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ekim 2010 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 YIL ÖNCE YAYINLADIĞIMIZ HABER

Ülkemizde düz liseden ve aynı zamanda fark dersleri vererek meslek lisesinden mezun olan adaylar bulunmaktadır.

Yine ülkemizde iki adet farklı önlisans bölümünden veya iki adet farklı lisans bölümünden mezun olanlar bulunmaktadır.

Bilindiği üzere KPSS iki bölümden oluşmaktadır. Sınav işlemleri ve tercih işlemleri...

Sınav başvuruları sırasında her aday mezun olduğu bölümü kodlarla belirtmektedir. Bu işlemler sırasında sadece tek bir bölüm/program adı belirtilebilmektedir. Yapılan bu belirtmeler, daha sonraki yerleştirmelere esas olmaktadır.

Örneğin ÖSYM boş kadroların yer aldığı kılavuzları yayımlarken, her boş kadronun yanında "mezun olunan bölüm/program", "yaş", "askerlik" ve diğer şartlar yer almaktadır. Bu şartlar arasında yer alan "mezun olunan bölüm/program" şartı, bilgisayar ortamındaki yerleştirmeler sırasında, adayın sınav başvuruları esnasında verdiği bilgiler ile karşılaştırılartak sonuçlandırılmaktadır.

İşte ÖSYM yerleştirme programı yazılımında, adaylara birden fazla mezuniyetlerini girme hakkı tanıyan bir seçenek bulunmadığından, her aday sadece tek bir mezuniyetini belirtebilmektedir. ÖSYM, bugüne değin bu soruna bir çözüm üretememiştir.

Sorunu yaşayan adayların hem YÖK Başkanlığına hem de ÖSYM'ye dilekçe ile itirazda bulunarak sorunun çözümünü istemeleri uygun olacaktır. Soruna ilişkin çok sayıda şikayet dilekçesi, sonuç alınmasına katkı sağlayacaktır.

Diğer taraftan, KPSS tercih işlemleri sırasında, ÖSYM tarafından ekrandan adaylara gösterilen bölüm/program bilgilerine itirazı olan adayların, ÖSYM'ye bir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. ÖSYM'nin bugün itibariyle yapabildiği, sadece bu değişiklik talebini yerine getirmekten ibarettir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber