AK Parti'li Tanrıverdi: Yargıtay saygılı olmalı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ekim 2010 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Yargıtay Başsavcılığı'nın, türban serbestisinin anayasanın laiklik ilkesine aykırı olduğunu belirten yazılı açıklamasını eleştirdi. Tanrıverdi, ?Yargıtay Başsavcısı, toplumun düşüncelerine saygılı olmayı öğrenmeli? dedi.

Tokat'a incelemelerde bulunmak için gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ilk olarak partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Burada bir basın açıklaması yapan Tanrıverdi, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın yaptığı açıklamayı eleştirerek, şunları söyledi:

?Yargıtay Başsavcısı'nın çok pervasız bir şekilde tamamen kendi hissi nefsi düşüncesiyle arzusuyla ortaya koyduğu beyanatı bir talihsizlik olarak görüyorum. Bir toplumsal terzicilik anlayışı içerisinde olduğunu fark ediyoruz. Ama sayın Başsavcı bu noktada doğrusu haddini aşan bu sözünü geri almalı. Artık Türkiye'de demokratik bir anlayışla görevlerini sürdürmesi gerektiğini ve alanının ne olduğunu bilerek hareket etmelidir. Herkes kendi alanı içerisinde konuşmalı görüşünü ortaya koymalı. Şahsi, hissi, ideolojik düşünceleri yerine toplumun değerlerine, toplumun beklentilerine, toplumun düşüncelerine saygılı olmayı öğrenmeli.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber