MGK 27 Ekim'de toplanıyor

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 24 Ekim 2010 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Güvenlik Kurulu, yeni komuta kademesinin katılımıyla ilk toplantısını 27 Ekim Çarşamba günü yapacak. Terörle mücadele, terör örgütünün eylemsizlik kararı, bu süreçte yürütülen görüşmeler kurulun gündeminde olacak. 24.10.2010 17:58

"Kırmızı Kitap" olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde yapılan değişikliklerin de kurulun masasında olması bekleniyor.

Krizli YAŞ toplantılarının ardından oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesinin katılacağı ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 27 Ekim Çarşamba günü yapılacak. Askerin yeni komuta kademesi ile MGK'nın sivil kanadı ilk kez topluca bir araya gelecek.

Terörle mücadele, iç ve dış tehdit her zaman olduğu gibi yine kurulun gündeminde gündemindeki başlıklar arasında. Terör örgütünün süresini ay sonuna kadar uzattığı eylemsizlik kararı, örgütün tasfiyesi için hem ilgili komşu ülkelerle hem de imralı ile yürütülen temaslar, bu temaslarda gelinen nokta kurulun gündeminde olacak.

Ve Amerika'nın artık son aşamasına geldiği füze kalkanı projesi. Amerikalı yetkililer yaptıkları açıklamada, bu projenin bir ayağının da Türkiye'de kurulabileceğini ima etmişlerdi. Konu Brüksel'de yapılan NATO Savunma ve Dışişleri Bakanları toplantısında 4'lü zirvede de ele alınmıştı. Bu konuyla ilgili görüşmelerin ve Türkiye'nin alacağı kararında yine Kurul'da değerlendirilmesi bekleniyor.

9 ay önce Başbakan'ın o sözleriyle başlayan çalışma Milli Güvenlik Siyaset Belgesi değişiklik çalışması da yine MGK'nın gündemine gelmesi beklenen başlıklar arasında. Belgedeki değişikliklerin yılsonuna kadar Kurul'da görüşülüp netleştirileceği açıklanmıştı.

Yeni kitapta özellikle iç tehdit bölümünden bazı kısımların çıkarıldığı belirtilmişti. Verilen bilgiler arasında, yeni Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde irtica kavramının olmayacağı da vardı. İrticanın net tanımı olmadığı ve ceza yasalarında suç olarak yer almadığı gerekçesiyle. Kırmızı Kitap'ta irtica olmayacak ama aşırı dinci örgütler yerini koruyacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber