Öğretmenin Uluslararası Bilimsel Makalesine ödül verilir mi?

Devlet Memurlarına verilen ödüllerin dayanağını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 123. maddesi oluşturmaktadır. Buna göre olağanüstü gayret ve çalışmaları sonucunda emsallerine göre başarılı görev yaptıkları tespit edilenlere aylıkla ödül, takdir ve teşekkür belgesi verilmektedir. Personelin olağanüstü gayret ve çalışmaları sonucunda emsallerine göre başarılı görev yaptığını belgeleriyle birlikte kurum amirine bir dilekçe ekinde sunması sonucunda bu personele ödül verilebilir mi? Ayrıntılar için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ekim 2010 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU

Yapılan uluslararası bilimsel makaleye takdir ödülü verilir mi?

Ben 2000 den bu yana .. öğretmeni olarak görev yapmaktayım ama .. mühendisliği mezunuyum. .. ... yüksek lisans yaparken 2001 ve 2002 yıllarında iki adet uluslarası hakemli A class bilimsel dergilerde makalelerim yayınlandı ve bunlara; Tubitak teşekkür belgesi verdi.

1) Ben bu iki makalemden dolayı ödül alabilirmiyim?

2) Eğer alabilirsem bu takdiri bana hangi makam; bakanlık mı verir kaymakamlıkmı?

3) Hangi makama nasıl başvuru yapmalıyım?

Teşekkür ederim.

CEVAP

Personelin olağanüstü gayret ve çalışmaları sonucunda emsallerine göre başarılı görev yaptıkları tespit edilenlerin aylıkla ödül, takdir ve teşekkür belgesi ile ödüllendirilmelerine ait usul ve esasları düzenleyen mevzuat aşağıda sıralanmıştır.

Bunlar:

1: 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

2: Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Aylıkla Ödüllendirilmesi Hakkında Yönerge

3: Millî Eğitim Bakanlığı Personeline Takdir ve Teşekkür Belgesi Verilmesine İlişkin Yönerge

Bu mevzuatlar incelendiğinde personele takdir ve teşekkür belgesi verilebilmesi için; Müfettişlerin veya sıralı sicil amirlerinin önerileri üzerine ya da doğrudan takdir ve teşekkür belgesi verilebilmektedir.

Aylıkla ödül için ise; okul/kurum amirlerin teklifi üzerine İlçe, il ve Bakanlık merkez teşkilâtı değerlendirme komisyonlarınca veya tekliflerin dışında Bakanlık Müsteşarı ve valiler tarafından olağanüstü gayret ve çalışmaları sonucunda emsallerine göre başarılı hizmet yaptıkları görülen personele de zamana bağlı kalmadan doğrudan Aylıkla ödül verilebilmektedir.

Doğrudan personelin başvurusu üzerine bir ödül verilme işlemi bulunmamaktadır.

Fakat Personelin olağanüstü gayret ve çalışmaları sonucunda emsallerine göre başarılı görev yaptığını belgeleriyle birlikte kurum amirine bir dilekçe ekinde sunması ve bu durumunun Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Aylıkla Ödüllendirilmesi Hakkında Yönerge ile Millî Eğitim Bakanlığı Personeline Takdir Ve Teşekkür Belgesi Verilmesine İlişkin Yönerge kapsamında değerlendirilmesini arz etmesi üzerine ödülleri verecek makamların takdiri neticesinde aylıkla ödül, takdir ve teşekkür verilebilecektir.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber