Hastanelerinin kapanmaması için E-5'i kapattılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2010 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silivri Devlet Hastanesi'nin Selimpaşa'da bulunan hastane ek binasının kapatılmaması için eylem yapan Selimpaşalılar, E-5'i trafiğe kapattı. Eylem nedeniyle otoyolda uzun araç kuyruğu oluştu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve emniyet yetkilileri, öfkeli kalabalığı ikna etti.

Silivri Devlet Hastanesi'nin Selimpaşa'da bulunan ek hizmet binası önünde öğlen saatlerinde bir araya gelen Selimpaşalılar, hastanelerinin kapanmamaları için eylem yaptı. Hastanenin önünde yapılan eylemde konuşan Mahalle sakinlerinden Huriye Aksoy, "Bu hastane mahalle sakinlerinin yardımları ve eski Belediye Başkanımız Ahmet Yağcıoğlu'nın çabalarıyla açılmıştı. Hastanemiz Silivri Devlet Hastanesi'nin ek binası olmadan önce günde 900 kişiyi muayene ediyordu. Ancak hastane şu an 100 kişiyi muayene edebiliyor. Ek bina olduktan sonra her gün buradan doktor, yatak, ekipmanlar parça parça başka taraflara götürülüyor. Buradaki hastalarımız mağdur durumda kalıyor." dedi.

Hastanenin önündeki eylemden sonra 'Hastanemizi kapatmayın, hastanemizi istiyoruz' diye slogan atan kalabalık, E-5'e doğru yürüdü. E-5 dakikalarca kapalı tutan kalabalık, yolun kapatılmasına sebep oldu. Yolda bulunan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. E-5 yolunun kenarında konuşan Selimpaşa Mahalle Muhtarı Hasip Önal, "Her gün hastane duvarlarını yıkarak eşyaları taşıyorlar. Bu hastane hem Selimpaşa mahallesi sakinleri hem de diğer komşu mahalle ve ilçelerden binlerce hasta geliyor. Bu hastane hakkında bir sürü söylenti var. Söylentilerden biri, yok burası cezaevi hastanesi olacak, yok ağız ve diş hastanesi olacak deniliyor. Buradan yetkililere sesleniyorum hastanemizi kapatmayın. Bu hastaneye ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Olay yerine polisin müdahale etmesiyle yolu boşaltan vatandaşlar, 'belediye başkanı gelmeden buradan hiçbir yere gitmiyoruz' sloganları atarak başkanın gelmesini bekledi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın olay yerine gelmesini bekleyen protestocuları polis memurları bir türlü ikna edemedi. Uzun bekleyişler sonucu Silivri Belediyesi Başkanı Özcan Işıklar olay yerine geldi. Işıklar, hastanenin kapatılmaması için elinden gelen her şeyi yapacağını belirterek, "Ben de hastanenin kapatılmasını istemiyorum. Bunun için elimden gelen her şeyi yapacağım. Siz olayı bana bildirdiniz benim hastaneyi kapatmamam gibi bir yetkim yok. Bu yetki İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde bulunuyor. Bu taleplerinizi Vali Bey'e bildireceğim. Ve bu konuda elimden gelen her şeyi yapacağım." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Işıklar'ın konuşmasından sonra ikna olan vatandaşlar, dağıldı. Selimpaşa mahallesi sakinleri hastanenin kapatılmaması için topladığı 2 bin kadar imzayı da Başkan Işıklar'a teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber