Çeteden gözaltına alınan emniyet müdürü suçlamaları kabul etmedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2010 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen 'organize suç örgütü' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Turizm Şube Müdürü Kemal Sancak'ın, aracında çıktığı belirtilen uyuşturucu ve ruhsatsız silahla ilgili parmak izi talep ettiği öğrenildi.

Sancak ile birlikte emniyette işlemleri tamamlanan 22 şüpheli bu sabah Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Sorguları süren zanlılardan Sancak'a aracının bagajında bulunduğu iddia edilen 50 gram esrar ile ruhsatsız tabanca da soruldu. Sancak'ın 'esrar veya başka herhangi bir uyuşturucu madde kullanmıyorum' dediği öğrenildi. Ruhsatsız silahın da kendine ait olmadığını belirten Sancak'ın silah ve esrar için parmak incelemesi talep ettiği belirtildi.

Kan ve idrar tahlilinde uyuşturucu maddeye rastlanmadığını söyleyen Sancak'a gözaltına alınan Ecevit Navruz ve müteahhit M. A ile irtibatı da soruldu. Ecevit Navruz'un emniyete muhbir olarak çalıştığını belirten Sancak'ın, "Ben göreve geldikten sonra bize gelip emniyete çalışmak istediğini söyledi. Benden önce görev yapan müdürlere sordum, onlar da bana 'daha önce bu kişinin emniyete muhbir olarak çalıştığını söyledi. Ben de emniyette muhbir olarak çalışmaya devam etmesini söyledim." diye ifade verdi.

Sancak, "M.A. çok iyi arkadaşım. Sultanbeyli'de dükkan alacaktı. Ancak daha önce gayri menkul alırken kredi aldığı için bankadan kredi alamıyordu. Onun yerine krediyi ben çektim. Dükkan benim üzerime alındı. Kredinin ödemeleri M. A. tarafından yapıldı. Bunlar banka hesaplarında mevcuttur." dedi.

Soruşturmada gözaltına alınan zanlıların açtıkları kumarhanede hileli kumar oynatarak vatandaşları borçlandırıp zorla senet imzalattırdıkları iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber