Para dolu banka aracı kaza yapınca polis alarma geçti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2010 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu'nda para dolu zırhlı banka aracı kaza yapınca polis alarma geçti. Zırhlı araç şoförünün yola fırlayan bir yayaya çarpmamak için direksiyonu kırması sonucu meydana geldiği öne sürülen kazada 2 banka görevlisi de yaralanınca olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri, araç etrafında güvenlik önlemi alırken araçtaki paralar bankaya ait başka bir araca nakledildi.

Olay akşam saatlerinde Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı yan yolda meydana geldi. Okmeydanı'ndan Piyalepaşa Bulvarına doğru ilerlemekte olan Kubilay Darığa yönetimindeki özel bir bankanın para dolu zırhlı aracı, iddialara göre karşıya geçmek için yola fırlayan bir kadına çarpmamak için direksiyonu kırdı.

Havanın yağmurlu ve yolun kaygan olması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden Darığa, yaklaşık 3 metrelik şarampole uçtu. Yol kenarındaki bir ağacı da deviren banka aracı, alt yoldaki park halindeki bir kamyonete çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle zırhlı araçta bulunan Ahmet Özkan ile Darığa, yaralandı. Durumu ciddi olduğu öğrenilen Özkan, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu arada Okmeydanı'nda para dolu zırhlı bir aracın kaza yaptığı bilgisi üzerine polis alarma geçti. Araca yönelik bir olumsuzluğun gerçekleştirilebileceği endişesiyle olay yerine çok sayıda terör ve asayiş ekibi sevk edildi. Zırhlı polis araçlarının da olay yerine geldiği kazada polis ilk olarak banka aracının etrafını güvenlik şeridi ile kapattı.

Görgü tanıkları üst yoldan hızlı bir şekilde gelen banka aracının uçarak park halindeki kamyonete çarptığını söyledi. Kamyonet sahibi Resul Oğuz, kazadan 5 dakika önce aracından çıktığını belirterek, "Eğer araçtan çıkmasaydım beklide hayatta olamayacaktım." dedi. Banka aracının içinde ambulans gelmesini bekleyen araç şoförü ise soruları yanıtsız bıraktı. Bir süre sonra olay yerine gelen banka yetkilileri, araçta bulunan parayı bir çantaya koyarak başka bir araca transfer etti.

Banka yetkilileri, araç şoförünün kontrolü kaybetmesi neticesinde kazanın gerçekleştiğini belirterek, araçtaki paraların güvenli bir şekilde başka bir araca aktarıldığını söyledi. Paranın gönderilmesinin ardından rahat bir nefes alan polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber