Gelir İdare Tasarısı, bugün alt komisyonda görüşülecek

Haber Giriş : 16 Mart 2005 00:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni yapılacak stand-by anlaşması için IMF`nin ön koşullarından biri olan Gelir İdare Yasa Tasarısı, yarın alt komisyonda görüşülecek. Alt komisyon, sivil toplum kuruluşlarını dinleme kararı aldı. Çalışanların tepkilerinin yanı sıra oluşturulacak bölge müdürlükleri nedeniyle milletvekillerine yerel düzeyde yoğun baskı yapıldığı öğrenildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu`nda geçen hafta alt komisyona sevkedilen tasarı, yarın alt komisyonda görüşülmeye başlanıyor. Sivil toplum örgütlerinin görüşlerini dinleme kararı alan alt komisyon, Gelir İdaresi Müdürleri Derneği, Vergi Denetmenleri Derneği, Gelir Kontrolörleri Derneği ve memur sendikalarına çağrıda bulundu.
Maliye Bakanlığı, Başbakanlık`ta taslaktan çıkarılan vergi dairesi müdür yardımcıları ve şefleriyle ilgili kadroları yeniden oluşturulması gibi bir kaç değişiklikle tepkilerin giderilmesine çalışırken, Gelirler Genel Müdürlüğü çalışanlarının, özlük hakları ve maaşlarıyla ilgili kaygılarının sürdüğü belirtiliyor.

CHP`nin de Gelir İdaresi Başkanlığı`nın özerkliği konusunda eleştirileri bulunuyor. AKP`li milletvekillerinin kendilerinin de eleştirerek, alt komisyona sevkettirdikleri tasarıda, bölge müdürlükleriyle ilgili olarak yoğun talep olduğu öğrenildi. Bazı milletvekilleri hangi ilin hangi bölgeye bağlanacağı ve oluşturulan bölge müdürlüklerine ilişkin taleplerini içeren önergeler hazırladılar.

CHP Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Kemal Kılıçdaroğlu, tasarıda Gelir İdaresi için ayrı bir bütçe öngörülmediğine dikkat çekerek, ``IMF`yi aldatmak için hazırlanmış, ciddi değişiklik yapmayan bir tasarı. Tasarıya sahip çıkan da yok. Maliye Bakanlığı topu Başbakanlığa, Başbakanlık topu Maliye Bakanlığı`na atıyor. Yani gelir idaresi çalışanlarının unutulduğu söyleniyor. Bu unutulacak birşey midir? Böyle birşeyin unutulduğu bir tasarıda daha neler unutulmuştur`` diye konuştu. Kılıçdaroğlu, tasarının merkezi yapıyı güçlendiren, taşra teşkilatına yönelik de bir açılım getirmediğini söyledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber