Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ekim 2010 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde görülecek yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli, sabah MUĞLA, öğleden sonra ve akşam saatlerinde ANKARA ile ANTALYA'nın AKSU, MANAVGAT, SERİK, ALANYA, AKSEKİ ve İBRADI ilçelerinde çok kuvvetli olması tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara ve Ege'de 4 ila 6, Trakya'da 6 ila 8 derece olmak üzere batı kesimlerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta, İstanbul Boğazı başta olmak üzere, Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-65 km/saat) esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli, sabah MUĞLA, öğleden sonra ve akşam saatlerinde ANKARA ile ANTALYA'nın AKSU, MANAVGAT, SERİK, ALANYA, AKSEKİ ve İBRADI ilçelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; İstanbul Boğazı başta olmak üzere, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-65 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (deniz, kara ve hava ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, İstanbul Boğazı başta olmak üzere kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-65 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, bölge genelinde kuvvetli, sabah saatlerinde Muğla çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğleden itibaren Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın Aksu, Manavgat, Serik, Alanya, Akseki ve İbradı ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin batısında (Eskişehir, Konya, Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir) kuvvetli, Ankara çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon ve Gümüşhane çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber