Adalet Bakanlığı: Eminağaoğlu hakkında soruşturma açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2010 16:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adalet Bakanlığı, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında açılan soruşturmanın nedeninin göreviyle uyuşmayan konuşma ve açıklamalar olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Eminağaoğlu'nun bazı basın yayın organlarına yaptığı açıklamalarda, Hrant Dink'in suçsuz olduğu yönünde hazırladığı tebliğname ve bu konudaki açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma açıldığını iddia ettiği hatırlatıldı.

"Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Eminağaoğlu hakkında soruşturma yapılmasının sebebi, öne sürüldüğü gibi Hrant Dink'in suçsuz olduğu yönünde tebliğname hazırlaması değildir." diyen Adalet Bakanlığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Söz konusu soruşturma, adı geçen Cumhuriyet Savcısının göreviyle uyuşmayan konuşma ve açıklamalarına dayanmaktadır. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı sıfatını taşıyan Eminağaoğlu'nun bu davayla ilgili olarak yaptığı konuşma ve açıklamalar, görev alanına giren ve devam eden bir dava hakkında yargıyı zan altında bırakacak nitelik taşıması nedeniyle soruşturma kapsamına alınmıştır. Öte yandan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Eminağaoğlu hakkında, sadece Hrant Dink davasıyla ilgili konuşma ve açıklamalarından dolayı değil, bunun yanında başka açıklamalarını da kapsayan bir soruşturma yapılmıştır. Sonuç olarak Eminağaoğlu hakkında Hrant Dink'in suçsuz olduğuna ilişkin tebliğname hazırladığı gerekçesiyle soruşturma yapıldığı iddiası hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber