Liderlerden Cumhuriyet mesajları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2010 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LİDERLERİN Cumhuriyet'in 87. yıldönümünde yayınladığı mesajlara, daha özgür daha müreffeh bir Türkiye çağrısı damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Bugün artık barış, istikrar, huzur ve refahın yolu, demokratik değerler ve insan hakları standartlarının yükseltilmesinden geçmektedir. Bu nedenle yakaladığımız gelişme ivmesini koruyarak, yarının daha güçlü, daha huzurlu, daha müreffeh Türkiye'sini elbirliğiyle inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte temel önceliğimizi, demokratik, özgürlükçü yeni bir anayasa yapılması başta olmak üzere, siyasi, ekonomik ve toplumsal alanlarda en ileri standartların Türk halkına sunulması oluşturmaktadır. Şundan emin olunmalıdır ki: Her sorun kendi mecrasında, demokratik bir zeminde çözüme kavuşacaktır.

ŞER ODAKLARINA YANIT

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız. Bu son derece anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Biliyoruz ki Cumhuriyet özgürlüktür. Cumhuriyet, bireyi kulluktan çıkarıp özgür hale getirmektir. Cumhuriyet bilimdir, akıldır, yaşamı sorgulamaktır. Cumhuriyet ülkenin ve bireylerin geleceğini güvence altına almaktır. Cumhuriyet halkın iradesine saygı göstermektir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Cumhuriyet'ten yana görünüp sırtına hançer vuranlarla, demokrasinden taraf olduğunu iddia edip milletimizin birliğine kast etmeye çalışanlar aynı puslu iklim ve ortamda buluşmuşlardır. Bilinmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşayacaktır.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner: Değerleriyle, hukuk ve düşünce sistemiyle daima çağdaş bir kurum olan TSK, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuka saygılı olmaya devam edecektir. Ancak hukuka saygının, herkes tarafından dikkate alınması gereken bir zorunluluk olduğu aşikardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber