Emeklilerin sorunları Meclis'e taşındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2010 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, emeklilerin karşı karşıya olduğu sorun ve sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı.

Şandır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Türkiye'deki emeklilerin durumunu sordu. 2002 yılında Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir 3 bin dolar seviyesindeyken, bu rakamın 2010 yılında 9 bin dolara ulaştığının bizzat Başbakan Erdoğan tarafından dile getirildiğini hatırlatan Şandır, ancak buna rağmen emeklilerin geçim sıkıntısının her geçen gün arttığını söyledi. Emeklilere enflasyonun da üzerinde bir maaş artışı yapıldığı

yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını öne süren Şandır, enflasyon sepetinde bulunan mal ve hizmetlerin sayısıyla emeklinin mutfağına giren malların sayısı arasında nitelik farkı bulunduğu dikkate alındığındaysa zamların yeterli olmadığının açık ve net bir şekilde görülebileceğine dikkat çekti. Şandır, şeker hastası emekli bir vatandaşa doktorun verdiği diyet listesinde domates, et, süt ve süt ürünleri bulunması nedeniyle Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a 'Burada yazanları ben nasıl alacağım' şeklinde

sitem etmesine Akdağ'ın 'Az ye' şeklindeki önerisinin emeklinin diyet için dahi ödeme gücünün nerelere geldiğini gösterdiğini kaydetti.

Hazırlamış olduğu soru önergesinde çalıştıkları dönemde kıt kanaat geçinen ve emekli olduktan sonra da maaşlarının daha düşük hale geldiğini savunduğu emeklilerin, rahat bir nefes alabilmesi için kişi başına düşen milli gelirden faydalanıp faydalanamayacağını soran Şandır, şu sorulara Başbakan Erdoğan'ın yanıt vermesini istedi:

"Memur ve işçilere bankalarca ödenen promosyondan emeklilerimizin de yararlandırılması mümkün müdür? Yaşlı olmalarından kaynaklanan hastalıklarla boğuşmak zorunda kalan emeklilerimiz, muayene ücret farkı ve ilaç katkı payı ödemelerinden de mustariptir. En azından emeklilerimiz için muayene ücretlerinin alınmaması ve ilaç katkı paylarından muaf tutulması konusunda bir çalışmanız var mı?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber