Taksim'de canlı bomba patladı: 15'i polis, 32 yaralı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2010 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbullular Pazar gününe patlama haberiyle uyandı. Taksim Meydanı'nda 10:30 sularında şiddetli ve büyük bir patlama sesi duyuldu. Çevik kuvvet noktasına giren bir canlı bomba kendini patlattı. Patlama sonucu 15'i polis 17'si sivil olmak üzere 32 kişi yaralandı, canlı bomba parçalanarak öldü. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olay yerinde patlamamış ikinci bir bombanın bulunduğunu açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Taksim'deki saldırıda 15'i polis toplam 32 kişinin yaralandığını açıkladı. 15 kişi ile başlayan, sonrasında 22 olarak açıklanan yaralı sayısı 32'ye yükselmiş oldu.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte Taksim'deki canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde açıklama yaptı.

Köksal olayda yaralananların hayati tehlikesi bulunmadığını söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da patlamada 15 polis memuru ve 17 vatandaşın yaralandığını, bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin olay yerinde öldüğünü açıkladı.

Vali Mutlu, saldırının olduğu yerde de patlayıcı düzenekli başka bir bombanın bulunduğunu söyledi.

Bu tür eylemleri şiddetle kınadıklarını ifade eden Mutlu, ?Olayda sivil vatandaşların da etkilenmiş olması terörün ne derece acımasın olduğunun görüntüsüdür. Bu bir insanlık suçudur? dedi.


TAKSİM'de Çevik Kuvvet Ekipleri'nin bulunduğu noktada saat 10.30'da meydana gelen patlamada 10'u polis 22 kişi yaralandı. 2 yaralının durumunun ağır olduğu bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim Meydanı'nda bekleyen Çevik Kuvvet polisi araçlarının yakınında meydana gelen patlamanın, canlı bomba saldırısı olduğunu açıkladı. Patlamada 10'u polis 22 yaralı var.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'deki patlamada 10'u polis 12'si sivil olmak üzere toplam 22 yaralının olduğunu ve olayın araştırılmaya devam ettiğini söyledi. Vali Mutlu, terör örgütlerine yönelik olarak, "Bu saldırılarla milletin birliği yıkamazsınız" dedi.


TAKSİM MEYDANI'NDA BİRKAÇ PARÇA DAHA BOMBA BULUNDU

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim Meydanı'nda birkaç parça bomba daha bulunduğunu bildirerek, bu patlayıcılarla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Emniyet Müdürü Çapkın, Taksim Meydanı ve Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki incelemelerinin ardından, yaralı 2 Çevik Kuvvet polisinin tedavi altına alındığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Polis memurlarının tedavisine ilişkin bilgi alan Çapkın, buradan ayrılışı sırasında, basın mensuplarının soruları üzerine ''Canlı bomba şu anda erkek görülüyor. Taksim Meydanı'nda birkaç parça daha bomba bulundu. Bulunan bombalarla ilgili çalışmalar devam ediyor'' dedi.

Emniyet Müdürü Çapkın, olayda yaralı sayısının da 22 olduğunu belirterek, bunlardan biri emekli 11'inin polis memuru, diğerlerinin vatandaş olduğunu da söyledi. Çapkın, yaralılar arasında çok ağır yaralı olmadığını da ifade etti.


TAKSİM'DE YARALANANLARIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Taksim'de meydana gelen patlamada yaralanan 6 kişinin kimliği belli oldu.

Taksim'de meydana gelen patlamada yaralanarak ambulansla Taksim İlk yardım Hastanesine kaldırılan yaralıların Recep Gergin, Savaş Ateş, Güngör Gülden, İlker Ubaç, Sıdıka Güven ve Sami Özverel olduğu belirlendi.

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Sami Özverel, gazetecilere yaptığı açıklamada İstiklal Caddesi'ne gittiğini aniden şiddetli bir ses duyduğunu belirtti.

Patlamanın ardından yere yattığını söyleyen Özverel, ''Başımdan kan akmaya başladığını gördüm ve ayağımda bir ağrı hissettim. Tabii olayın sıcaklığından dolayı ne olduğunu hemen anlayamadım. Bomba sesiyle beraber insanların sıçradığını, camların parçalandığını gördüm. Daha sonra polisler geldi ambulansla hastaneye götürdüler'' şeklinde konuştu.

Bu arada yaralanmaların, bomba parçaların sıçraması, basınç etkisiyle çarpma ve kırılan camların isabet etmesi sonucu meydana geldiği belirtildi.

Öte yandan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hastanede yaralıları ziyaret etti.

POLİS MİNİBÜSÜNE GİRMEYE ÇALIŞMIŞ

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Çapkın, ''Canlı bomba olduğu görülüyor. 6'sı vatandaş, 9'u polis olmak üzere 15 yaralımız var. Ölenimiz, şehidimiz yok'' dedi.

Çapkın, patlamanın meydana geldiği Taksim Meydanı'nda incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Çapkın, ''Canlı bomba olduğu görülüyor. 6'sı vatandaş, 9'u polis olmak üzere 15 yaralımız var. Ölenimiz, şehidimiz yok. Şu anda bildiklerimiz bunlar. Hepimize, ülkemize geçmiş olsun. Ağır olan 2 yaralı var gibi gözüküyor. Şimdilik söyleyebileceğim bunlar'' dedi.

Çapkın, olayı kimin yaptığının sorulması üzerine, ''Şu anda bir bilgimiz yok. Onlar şu anda araştırılıyor. Canlı bomba. Kendisi parçalanmış gördüğünüz gibi. Ceset erkek görünüyor'' karşılığını verdi.

Canlı bombanın polis otobüsüne girip girmediği yönündeki bir soruya da Çapkın, ''Evet polis minibüsüne girmeye çalışmış'' dedi.

ERDOĞAN, MUTLU'DAN BİLGİ ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Taksim'deki patlama ile ilgili olarak İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan bilgi aldı.

ATALAY: YARALILARIN DURUMU GENELDE İYİ, İKİ POLİSİMİZ AMELİYATTA

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çin ziyareti çerçevesinde bulunduğu Şanhgay'da Takism'deki saldırıyı değerlendirdi.

Atalay, Taksim'deki patlamada 10'u polis olmak üzere 22 kişinin yaralandığını belirterek, ''Yaralıların durumu genelde iyi. İki polisimiz ameliyatta. Genel olarak aldığımız bilgi inşallah can kaybı olmayacak." dedi.


İstanbul Taksim'de Çevik Kuvvet ekiplerinin bulunduğu kontrol noktasına saldırı düzenlendi. Polis telsizlerinde geçen anonslara göre saldırıyı canlı bombanın yaptığı ileri sürülüyor. Bomba imha ekipleri ikinci bomba ihtimaline karşı olay yerine geldi.

İlk bilgilere göre patlamada 3'ü polis en az 15 kişinin yaralandığı belirtilirken vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. Hurriyet.com.tr'nin ulaştığı görgü tanıkları, çok şiddetli bir patlama sesi duyduklarını, patlamadan sonra polisin patlama bölgesini derhal kapatarak güvenlik çemberine aldığını, yaralıların ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

İKİNCİ BOMBA ŞÜPHESİ

Polis ekipleri ikinci bir saldırı ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine alırken, meydana çıkan tüm yollar kapatıldı.

İSTANBUL'DA KIRMIZI ALARM

Patlamanın ardından çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, Vatan Caddesi'ndeki 29 Ekim törenleri için de kırmızı alarm verdi.

HELİKOPTERLİ OPERASYON

Patlama sonrası polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber