Milli Eğitim Bakanlığı önünde maskeli eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2010 11:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversitelerden atılan öğrenciler 'Üniversiteden Atılmanın Kaldırılması' yasa tasarısının geçmiş yıllarda atılan öğrencileri de kapsaması için eylem yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan ve kendilerini 'Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu' olarak adlandıran oluşum yanlısı bir grup öğrenci cüppe ve kep giyerek liderlerin resimlerin olduğu maskeler taktı. Grup adına yapılan açıklamada, çeşitli nedenlerle üniversitelerden atılan öğrenciler olduklarını belirterek amaçlarının şu an Milli Eğitim Bakanlığı'nda bulunan 'Üniversiteden atılmanın kaldırılması' yasa tasarısının geçmiş yıllarda atılan öğrencileri de koşulsuz olarak kapsaması ve bu tasarının bir

an önce yasalaşması olduğu kaydedildi. Grup adına yapılan açıklamada, YÖK'ün 30 yıllık hatasını görerek üniversiteden atılmanın kaldırılmasını öngören tasarıyı Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiği ifade edilerek, "Fakat bu tasarıda 30 yıldır eğitim acısı yaşayan mağdurlara üniversitelerine geri dönüş hakkı vermedi. Bizler ise demokratik bir platformda bir araya gelerek yitirdiğimiz temel insanlık hakkımızı 'eğitim hakkımızı' istiyoruz" denildi.

Yapılan açıklamanın ardından temsili olarak Başbakan Erdoğan'ın, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu ile YÖK Başkanı Özcan'ın maskelerin takan öğrencilere temsili olarak diplomaları verildi. Temsili liderler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı. Eylem olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber