TİB Başkanı: Aynı videolar yüklenirse siteyi yeniden kapatırız

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Kasım 2010 09:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

2.5 yıllık erişim yasağınnın kalktığı Youtube'la ilgili AKŞAM'a konuşan TİB Başkanı Şimşek, 'Yaşananlardan ders alarak daha duyarlı olmalı. Benzer videolar olursa siteyi yeniden kapatırız' dedi

Youtube yasağının kaldırılmasına ilişkin olarak yaşanan süreci AKŞAM'a anlatan Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Başkanı Fethi Şimşek, Youtube yasağının yasal dayanağı olan 5651 sayılı kanunun 8'inci maddesindeki katalog suçlarda herhangi bir değişiklik olmadığını kaydederken, 'Suç oluşturan Atatürk'e hakaret videosunun Youtube sitesinden çıkarılmasıyla açılım gerçekleşti' dedi. Şimşek, Youtebe yasağıyla ilgili konunun soruşturma aşamasında olduğunu kaydederek, 'Henüz bu konuda mahkemeye açılmış bir dava yoktu. Soruşturma aşaması nedeniyle tedbir olarak uygulandığı için cumartesi günü Ankara basın savcısı yetkisini kullandı. Savcı, içeriğin çıkarıldığını bir raporla tespit edip açılması için bize yazı yazdı. Biz de erişim sağlayıcılara bunu ileterek açılmasını sağladık' diye konuştu.

Burada ofis açın diyeceğiz

YOUTUBE'UN Türkiye'deki yetkilileri ile önümüzdeki günlerde bir araya geleceklerini kaydeden Şimşek, 'Bu sürecin öncesinde planlamıştık' dedi. Şimşek, Youtube'la yapılacak toplantıda, sitenin Türkiye'de ofis açma talebini de ileteceklerini aktardı.

Dilerim bu site yine kapanmaz

TOPLUMA mal olmuş ve bir çok insanın paylaşım yaptığı bu tür sitelerin bir daha kapatılmamasını dileyen Şimşek, 'Yeniden Atatürk'e hakareti de kapsayan katalog suçlarla ilgili bir içerik söz konusu olursa yetkililerin de buna duyarlı davranmasını bekliyoruz. Benzer video yüklenirse, siteyi yeniden kapatırız' dedi. Bu konuda Youtube'un yaşananların ardından daha hassas olacağını umduğunu söyleyeh Şimşek ekledi: 'TİB olarak şöyle bakıyoruz. Dilerim ki bundan sonra kapatmayla karşı karşıya kalmaz, söz konusu kalmaz.'

Youtube'dan telefon gelmedi

ERİŞİM yasağı sürecinde Youtube yönetimi ile hiçbir irtibatlarının olmadığını kaydeden Şimşek, site yönetiminden de telefon gelmediğini aktardı. Şimşek, 'Aslolan bunun sonuçlanması' dedi. Şimşek, hakaret içeren görüntülerin kaldırılmasının ardından Youtube'dan gelen, 'Videoların üçüncü bir kuruluş tarafından kaldırılmasının telif politikamıza uyup uymadığını soruşturuyoruz' açıklamasını da değerlendirdi. Şimşek, videoların kalkış şeklinin teknik detay olduğunu kaydederek, '2.5 yıldır kapalı olan sitenin açılması önemli' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber