Üreticide 30 kuruş markette 2 lira

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2010 13:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mersin'de kilosu 30 kuruşa kadar düştüğü için eylem yapan üreticilerin yola döktüğü limon, İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük şehirlerde kilogramı 1,5-2 liradan satılıyor. Narenciye hasat döneminde limonun üreticiden alış fiyatı 30 kuruşa kadar geriledi.

Tarla fiyatındaki bu düşüş, tüketicinin pazar filesine ise fazla yansımadı. Bursa gibi büyük şehirlerde pazar ve marketlerde limonun kilogramı 1,5-2 liradan satılmaya devam etti.

Bursa'da hal çıkışı kilosu 1,1 ile 1,2 lira arasında değişen limonun, tarladan sofraya ulaşana kadar fiyatının yaklaşık 7 kata varan oranlarda artması, tüketicilerin tepkisine yol açtı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Türkiye'de meyve ve sebzenin tüketiciye ulaşana kadar fiyatının katlanarak artmasından aracıların kazandığını belirterek, 30 kuruşa alınan bir ürünün 2 liraya ulaşan fiyatlardan satılmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.Mersinli üreticiler limonun kilogram fiyatını geçen yıla göre 85 kuruştan, 30 kuruşa düşmesi nedeniyle eylem yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber