9 Kasım 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2010 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

09 Kasım 2010 Salı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere ziyaretinin son gününde, Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını yapacak. Daha sonra Chatham House ödülünü alacak olan Gül, bugün Ankara'ya dönecek.

TBMM'de bugün MHP, AKP, BDP ve CHP grup toplantıları yapacak. (10.30/11.15/12.30/13.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li il başkanları Anıtkabir'i ziyaret edecek. İl Başkanları daha sonra Kılıçdaroğlu başkanlığında parti il merkezinde toplantı yapacak. (12.15/17.00)

CHP'de yeni genel sekreter Süheyl Batum görevi Önder Sav'dan devralacak. (10.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, '2010 yılı Türkiye İlerleme Raporu ve Genişleme Stratejisi Belgesi'nin açıklanmasının ardından ABGS'de basın toplantısı yapacak. Bağış, ABD Savunma Bakanı Müsteşar Yardımcısı Alexander Vershbow'u kabul edecek. (17.30/16.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, USAK enerji paneline katılacak. (09.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör John Kerry'i, Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul edecek. (15.00)

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), 'Başörtüsü yasağı ve ayrımcılık: Uzman mesleklerde başörtülü kadınlar' başlıklı raporu açıklayacak. (10.00)

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Orakoğlu: Avcı hakkında suç unsuru bulursam dava açacağım (Özel)

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, Devrimci Karargâh örgütüne yardım ve yataklıktan tutuklanan Hanefi Avcı ile ilgili fikirlerinin tamamen değiştiğini söyledi. Orakoğlu, kendi hakkında Avcı'nın mesleki açıdan etik olmayan tarzda açıklama yaptığını, suç unsuru bulunması halinde dava açacaklarını söyledi. Orakoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bazı askerler ile terör örgütü PKK'nın sözde yöneticileriyle yapılan görüşmeleri tespit eden ismin de Hanefi Avcı olduğunu açıkladı.

Tunceli'de öğrencilerin köprü çilesi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde ağaçların birleştirilmesi ile Munzur çayı üzerine yapılan ilkel köprüyü kullanmak zorunda kalan öğrenciler, her an azgın sulara düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebaev'i makamında kabul edecek. (10.00)

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yeni yapılan Beypazarı karayolunun açılışını gerçekleştirecek. (14.00)

Eskişehir'de bir grup avukat, gönderilen dosyaları zamanında incelemeyerek insanları mağdur ettiği gerekçesiyle Adli Tıp Kurumu hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulanacak. (12.00)

Kabe-i Şerif Örtü Fabrikası, saf ipek kullanılarak dokunan altın işlemeli Kabe Örtüsü için hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

SPOR

Beşiktaş Cola Turka'nın yeni transferi Allen Iverson, sağlık kontrolünden geçecek. NBA'den transfer edilen yızdız oyuncu bugün imza atacak. (09.30/20.00)

Ziraat Türkiye Kupası'nda bugün Medical Park Antalyaspor ? Gaziantepspor, Bucaspor - Yeni Malatyaspor ve Ankaragücü ? Fenerbahçe maçları oynanacak. (19.00 / 20.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber