2010-ÖSYS Merkezi yerleştirmedeki en küçük ve en büyük puanları kitabı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Kasım 2010 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2010-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının Merkezi Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanları Kitabı

Bu kitapçıkta 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirilen adayların en küçük ve en büyük Yükseköğrenime Geçiş Sınavı(YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) puanları yer almaktadır.


Açıklamalar

BÖLÜM 1 2010 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI

BÖLÜM 2 2010 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN MESLEK YÜKSEKOKULLARI İLE AÇIKÖĞRETİM ÖNLİSANS PROGRAMLARI

BÖLÜM 3 2010 ÖSS SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN MESLEK YÜKSEKOKULLARI İLE AÇIKÖĞRETİM ÖNLİSANS PROGRAMLARI

BÖLÜM 4 2010 ÖSS VE AĞIRLIKLI ÖSS PUANLARININ DAĞILIMI(YIĞINSAL)


Kitapçık dört bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde Yükseköğrenime Geçiş Sınavı(YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) sonuçlarına göre yerleştirme yapılan lisans ve açıköğretim lisans programları bulunmaktadır. İkinci bölüm sınavsız geçişle yerleştirme yapılan önlisans ve açıköğretim önlisans programlarını, üçüncü bölüm Yükseköğrenime Geçiş Sınavı(YGS) sonucuna göre öğrenci alan önlisans ve önlisans açıköğretim programlarını kapsamaktadır. Dördüncü bölüm ise en küçük ve en büyük puanların değerlendirilmesinde kullanılabilecek olan 2010 Yükseköğrenime Geçiş Sınavı(YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) puan dağılımlarını içermektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri tamamlanır tamamlanmaz, sonuçlar, internet aracılığı ile adaylara duyurulmaktadır. Ayrıca burada yükseköğretim programlarının en küçük puanları da yayınlamakta olup, bir yükseköğretim programına yerleşen veya yerleşemeyen adaylar, bu puanlar ile kendi puanlarını ve tercihlerini karşılaştırmak suretiyle, yerleşme veya yerleşememe durumlarını kendileri inceleyebilmekte ve değerlendirebilmektedirler.

Yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri sonunda oluşan en küçük ve en büyük puanların bir kitapçık haline getirilip bastırılmasının nedeni, bu bilgilerin adaylarımız ve üniversitelerimiz tarafından yalnız sınavın yapıldığı yıl değil, ilerideki yıllarda da kullanılabilmesini sağlamaktır. Üniversitelerimizdeki yükseköğretim programları, kendilerinin en küçük ve en büyük puanlarını, diğer üniversitelerdeki kendilerine benzer programların en küçük ve en büyük puanları ile karşılaştırabilir; aradaki farklar büyük ise, bunun nedenlerini araştırabilir; kendilerine ait en küçük ve en büyük puanlardan memnun olmayanlar, bu durumu iyileştirmek için gerekli önlemlerin alınması girişimlerinde bulunabilirler. Yükseköğretim programları, ayrıca, yıllara göre en küçük ve en büyük puanlarını inceleyerek, kendilerine gelen öğrencilerin niteliklerindeki değişiklikleri izleyebilirler. Yükseköğretim programlarının en küçük ve en büyük puanlarının yıllara göre gösterdiği değişiklikler ile yükseköğrenime Geçiş Sınavı(YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) puan dağılımları, ayrıca, adaylarımızı yükseköğretim programı tercihlerini sıraya koyarken yönlendirebilir.

Bilgiler ÖSYM Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürlüğü'nde derlenip, yayına hazırlanmıştır. Bu kitapçıktaki bilgilerin, üniversitelere, araştırmacılara, ÖSYS adaylarına ve diğer ilgilenenlere yararlı olmasını diliyorum.

Prof. Dr. Ali DEMİR
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi
Başkan V.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber