'Türbana özgürlük' bildirisini imzalayan 2 aday atanmadı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 11 Kasım 2010 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15 üniversiteye rektör atadı. YÖK'ün listesine bağlı kalmaya çalışan Gül, "türbana özgürlük" bildirisini imzalayan 1'inci sıradaki 2 adayı rektör olarak seçmedi. Gül, 11 üniversiteye 1'inci sırada sunulan adayları rektör olarak seçerken, 3 üniversiteye ise 2. sırada yer alan adayı atadı. Mersin Üniversitesi'nde ise 1. sıraya yerleştirilen aday yerine 3. sıradaki aday rektör oldu. YÖK'ün listesinde ilk sırada yer alan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne Prof. Dr. Bekir Aktaş, Kocaeli Üniversitesi'ne Prof. Dr. Nurettin Abut, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne Prof. Dr. Metin Tanoğlu ve Mersin Üniversitesi'ne Prof. Dr. Tuba Yelken rektör olarak atanmadı. ANKARA

15 üniversiteye yeni rektör

Adnan Menderes: Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu

Balıkesir: Prof. Dr. Mahir Alkan

Celal Bayar: Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli

Gaziosmanpaşa: Prof. Dr. Mustafa Şahin

Gebze Yüksek Teknoloji Ens.: Prof. Dr. Orhan Şahin

İzmir Yüksek Teknoloji Ens.: Prof. Dr. Mustafa Güden

Kafkas: Prof. Dr. Sami Özcan

Kahramanmaraş Sütçü İmam: Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan

Kocaeli: Sezer Şener Komsuoğlu

Mersin: Prof. Dr. Kemalettin Suha Aydın

Mimar Sinan Güzel Sanatlar: Prof. Dr. Yalçın Karayağız

Muğla: Prof. Dr. Mansur Harmandar

Mustafa Kemal: Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder

Sakarya: Prof. Dr. Muzaffer Elmas

Zonguldak Karaelmas: Prof. Dr. Mahmut Özer. ANKARA


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15 üniversiteye rektör atadı. Gül, YÖK'ün gönderdiği listedeki sıralamaları büyük ölçüde dikkate aldı ancak birkaç üniversitede tercihini YÖK'ün sıralamasından farklı kullandı. Atanan rektörlerin üniversiteleri ve isimleri ile YÖK'ün gönderdiği listedeki yerleri şöyle:

* Adnan Menderes Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu. (Seçimde en yüksek oyu alan üçüncü isimdi. Ancak YÖK tarafından listenin ilk sırasına yerleştirildi) n Balıkesir Üniversitesi Prof. Dr. Mahir Alkan. (Alkan YÖK'ün listesinde de birinci sırada yer aldı). n Celal Bayar Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli (Seçimde ikinci olmasına rağmen YÖK tarafından birinci sıraya çıkarıldı)

* Gaziosmanpaşa Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Şahin. (YÖK'ün listesinde de birinci sırada yer aldı)

* Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Prof. Dr. Orhan Şahin. (YÖK'ün listesinde ikinci sırada yer alıyordu.) n İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Prof. Dr. Mustafa Güden. (Seçimde en çok oyu alan Zafer İlken YÖK tarafından üçüncü sıraya alındı, üniversitedeki seçimde üçüncü olan Metin Tanoğlu YÖK'ün listesinde birinci sırada yer aldı. Ancak Gül, YÖK'ün birinci sıraya aldığı isim yerine Mustafa Güden'i atadı) n Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Sami Özcan. (Seçimde ikinci olmasına rağmen YÖK tarafından listenin başına çekilmişti) n Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan. (YÖK'ün listesinde de birinci sırada yer aldı)

* Kocaeli Üniversitesi yeniden Sezer Şener Komsuoğlu atandı. (Seçimde en yüksek oyu alan Komşuoğlu YÖK listesinde ikinci sıraya alınmıştı)

* Mersin Üniversitesi yeniden Prof. Dr. Kemalettin Suha Aydın atandı. (En çok oyu alan Aydın, YÖK listesinde üçüncü sıraya çekilmişti)

* Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Dr. Yalçın Karayağız atandı. (YÖK'ün listesinde de birinci sırada yer aldı.)

* Muğla Üniversitesi Prof. Dr. Mansur Harmandar. (YÖK'ün listesinde de birinci sırada yer aldı) n Mustafa Kemal Üniversitesi Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder. (YÖK'ün listesinde de birinci sırada yer aldı) n Sakarya Üniversitesi Prof. Dr. Muzaffer Elmas. (YÖK'ün listesinde de birinci sırada yer aldı) n Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. (YÖK'ün listesinde de birinci sırada yer aldı)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber