Çocuk bakarken meslek sahibi yapan üniversite

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Kasım 2010 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yaşar ÖZAY

Beykent Üniversitesi, geçen yıl başlattığı 'Uzaktan Eğitim Merkezi' ile ev hanımlarına ve çalışanlara okula gitmeden internet üzerinden diploma olanağı sağlıyor

Üniversite öğrencilerine , teorinin yanı sıra uygulamaya dönük eğitim veriyor. Öğrenciler istedikleri takdirde üniversiteden çift anadal ve yandal programlarına girerek iki diploma ile mezun olabiliyorlar. Ayrıca Erasmus Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde, Avrupa ve ABD Üniversiteleri'nde okuma imkânlarına sahipler. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkan Vekili İsmail Erkan Çelik, üniversitenin en büyük atılımını 2008-2009 eğitimöğretim yılında hayata geçirdiğini belirterek "Çalışan fakat üniversite eğitimi almak isteyen, yaşadığı şehri terk etme imkânı bulunmayan, maddi imkânsızlıklar sebebiyle uzak şehirlerde kazandığı üniversitelere gidemeyen öğrenciler, yüksek lisans eğitimi alarak kariyerine yeni bir yön vermek isteyen profesyoneller ve hatta engeli bulunduğu için sokağa çıkma imkânı bulunmayan kişiler için 'Uzaktan Eğitim Sistemi' kurduk. Buralara devam eden öğrencilerimiz iki önlisans ve bir yüksek lisans programında eğitim alabiliyorlar. Bu sistem geleneksel eğitim-öğretim modellerinden farklı olarak tamamen sanal ortamda yapılmakta. Dersler internet üzerinden, görüntülü, canlı ve interaktif olarak işlenmekte." açıklamasında bulundu.

323 YABANCI ÖĞRENCİ

Uzaktan eğitim sisteminden 340 öğrenci yararlanıyor. Öğrenciler üniversitedeki eğitimleri süresince Avrupa Birliği'ne üye ülkelerinde ve Amerika Birleşik Devletleri üniversitelerinde bir yarı yıl ya da bir yıl değişim öğrencisi olarak eğitim görme imkânına sahipler. Beykent Üniversitesi'nde yabancı uyruklu öğrenci statüsünde eğitim görecek olan öğrenciler için yüzde 50'li indirimli eğitim imkânı var. Bu yıl bu imkândan 323 yabancı uyluklu öğrenci yararlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber