Bankaların bayram kredisi yarışı haber ve reklamlara yansıdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2010 10:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Interpress'in bankacılık sektörünün medya yansımalarını mercek altına aldığı son araştırmaya göre; bankaların Kurban Bayramı öncesi yaptıkları yeni kredi kampanyalarının haber ve reklamlarının medyada ilgi topladığı görüldü. 01 ? 15 Kasım tarihleri arasında yazılı basında toplam 436 adet bayrama özel kredi haberi yayınlandığı saptandı.

Her bayram olduğu gibi bankalar yine farklı kredi seçenekleriyle kampanyalar düzenledi. Medya Takip şirketi Interpress, bankacılık sektörünün Kurban Bayramı'na yönelik yaptığı kredi kampanyalarının medyadaki haber ve reklam yansımalarını mercek altına aldı. İki bine yakın ulusal ve yerel gazete ile derginin incelenmesiyle oluşan rapora göre; 01 ? 15 Kasım 2010 tarihleri arasında yazılı basında kırk iki banka hakkında toplam 1 bin 696 adet haber çıkarken, bunların 436 tanesi bayram kampanyalarına yönelik olduğu belirlendi. En çok haberi çıkan ilk beş banka ise; Garanti Bankası, İş Bankası, Ziraat Bankası, Akbank ve Yapı Kredi Bankası oldu.

BANKALAR KAMPANYALAR İÇİN RADYOYU KULLANDI

Bankacılık sektörünün Kurban Bayramı'na özel düzenlediği kredi kampanyalarını müşterilerine duyurmak için yaptığı reklam çalışmaları incelendiğinde ise, Kasım ayı başından Arife gününe kadar geçen sürede bankaların birinci sırada radyo reklamlarına ağırlık verdiği, arkasından televizyon ve en son olarak yazılı basını tercih ettiği ortaya çıktı.

Medyadaki reklam takibi konusunda hizmet veren Nar Ajans'ın, 29 ulusal kanal, 42 radyo ve 2 bine yakın gazete ve dergide yayınlanan reklamları incelendiği araştırmada, bankaların bayram kredisi kampanya reklamlarını 2 bin 452 spot ile en çok radyoya verdiği belirlendi. Bu mecrayı en çok kullanan bankalar sıralamasında Halkbank, Akbank ve Finansbank ilk sıralarda yer aldılar. Televizyonda ise, bin 294 spot yayınlanırken, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Finansbank ilk üç sırayı oluşturdukları belirlendi. Bankalar, Kurban Bayramı'na özel kredi kampanyaları için en az yazılı basını kullanırken, yayınlanan 38 reklamı Halkbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Bank Asya, TEB ve Finansbank'ın verdiği görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber