Öğretmen, dünyalarına ışık oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2010 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da görme bozukluğu problemi yaşayan iki kardeş, bir öğretmen sayesinde yardımseverlerden toplanan parayla ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Nurşen Aras, 2 yıl önce, görme bozukluğu yaşadığını fark ettiği öğrencilerinden Derya Akkuş'u (8), Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne götürerek muayene ettirdi.

Öğrencisinin ameliyat olması gerektiğini öğrenen ve bu durumu ailesine bildiren Aras, ailesiyle görüşmesinde, Derya Akkuş'un ablası Gülşah Akkuş'un da (18) görme bozukluğu yaşadığı ve daha önce 5 kez ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamadığını öğrendi.

Bunun üzerine, Dünya Göz Hastanesi ile temasa geçen Nurşen Aras, Akkuş kardeşleri burada da muayene ettirdi.

Nurşen Aras, kornea nakli yapılması gerektiği tespit edilen, ancak ailesinin maddi durumunun kötü olması nedeniyle nakil masrafları karşılanamayan Akkuş kardeşler için bu kez de yardımseverlerden para toplamak için harekete geçti.

Çevresindeki tanıdıklarından 31 bin TL para toplayan, geri kalan 7 bin 500 TL'yi Palandöken Kaymakamlığı desteğiyle temin eden Aras, 3 ay önce İstanbul'a gönderdiği Akkuş kardeşlere Dünya Göz Hastanesi'nde kornea nakli yapıldı.

Derya Akkuş'un tedavisi tamamlanırken, ablası Gülşah Akkuş'un ise gözüne tüp takıldığı için bir süre daha hastanede müşahede altında tutulacağını ifade eden Aras, ''Ailenin maddi durumu iyi değildi. Öğrencimin ise görme bozukluğu yaşamasına çok üzülüyordum. Sağ olsunlar, çevremdeki insanlardan, yardımseverlerden temin ettiğimiz parayla öğrencimin ve ablasının görme bozukluğu problemi giderildi. Artık dünyayı daha güzel görüyorlar'' diye konuştu.

-YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLDİ-

Fedakar öğretmen Nurşen Aras, Akkuş kardeşlerin sağlığına kavuşması için gösterdiği çaba dolayısıyla AK Parti Kadın Kolları Erzurum İl Başkanlığı tarafından da yılın öğretmeni seçildi.

AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir, Nurşen Aras'ı Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda ziyaret ederek plaket verdi.

Aydemir, ''Nurşen Aras'ın bu çabası bizi çok etkiledi. Öğrencilerine yalnızca öğretmenlik yapmadığını bir anne şefkati ve merhameti ile yaklaştığını gördük. Onun bu davranışının herkese örnek olmasını diliyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber