15 yıldır bitirelemeyen hastane

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2010 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, temeli 1995'te atılmasına rağmen bitirelemeyen Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi inşaatı Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Demirel, önergesinde hastane inşaatının ne zaman bitirileceğini sordu.

Geçtiğimiz günlerde hastane inşaatı önünde basın toplantısı düzenleyen Demirel, 15 yıllık süreçte milyonlarca TL ödenek gönderilmesine rağmen bitirelemeyen Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi'nin ne zaman bitireleceğini Bakan Akdağ'a sordu. Demirel, soru önergesinde Bakan Akdağ'a şu soruları yöneltti:

"Bursa Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi'nin ilk planlamasında bitirilme tarihi nedir? Geçtiğimiz 3 yıllık dönem içerisinde hastaneye ayrılan ödenek miktarları ne kadardır ve bunların ne kadarı kullanılmıştır? Bursa Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi için 2011 yılında ne kadar ödenek ayrılması planlanmaktadır? Hastanenin yapılması için, hastane yerini sağlayan ve inşaatın şimdiki durumuna gelmesini sağlayan rahmetli Mustafa Dörtçelik'in hastanenin Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi olması yönündeki vasiyetinin yerine getirilmeyerek, başka bir sağlık kuruluşu şekline dönüştürülmesi yönünde çalışmanız mevcut mudur? 10 yıllık süre sonunda halen hastanenin tamamlanamamasının sebepleri nelerdir? Bursa Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi ne zaman tamamlanıp hizmete açılacaktır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber